AcasăNewsPericol! Piața imobiliară se va prăbuși din nou! Prețurile au luat-o razna,...

Pericol! Piața imobiliară se va prăbuși din nou! Prețurile au luat-o razna, vânzările au scăzut

piata imobiliaraPericol! Piața imobiliară se va prăbuși din nou! Prețurile au luat-o razna, vânzările au scăzut

Cele mai recente date arată că, la nivel mondial, prețurile imobiliarelor au luat-o din nou razna. Specialiștii vorbesc despre un colaps în acest sector, din cauza crizei financiare globale.

Nici cele mai puternice economii nu sunt cruțate de acest fenomen, publicațiile de specialitate speculând că piața imobiliară va intra în colaps.

Val seismic pe piața imobiliară

Cei de la Mediafax au făcut o sinteză a analizelor făcute asupra piețelor imobiliare din Europa și nu numai și au ajuns la concluzia că acest sector va fi traversat de un val seismic. Ce vor aceștia să spună e că în SUA și China, care au piețe imobiliare mari, puternice, s-a produs deja colapsul.

Unele companii de renume au intrat deja în faliment. În Europa lucrurile stau puțin diferit, dar și aici piețele imobiliare sunt atinse de criză.

În Suedia, una dintre cele mai scumpe pieţe imobiliare ale lumii, preţurile scad cu cea mai mare viteză de după 2013. Marea Britanie nu este nici ea ocolită de unda seismică. Nici țările din Europa de Est.

Cumpărătorii nu mai sunt interesați de imobiliare

Preţurile apartamentelor vechi scad, în principal din cauză că a scăzut și interesul cumpărătorilor, care sunt afectați de scumpirile facturilor la utilități.

Este de aşteptat ca în primele luni ale anului viitor oferta de locuinţe să crească simţitor. Cu toate acestea, ritmul de construcţie încetineşte brutal, iar analiştii spun că acesta este rezultatul fricii dezvoltatorilor că cererea va continua să scadă şi că preţurile de pe piaţa imobiliară se vor prăbuşi. Scăderea reflectă dobânzile ipotecare mai mari şi condiţiile de creditare mai scumpe.

author avatar
Andreea Vlad
1.038 afisari

3 COMENTARII

  1. Or sa o ia in bot firmele turcesti bagate in imobiliare! Dau m uie la voi si f ut in cur!

  2. ,,Este de aşteptat ca în primele luni ale anului viitor oferta de locuinţe să crească simţitor” – si daca creste oferta ce folos daca oamenii nu mai au bani?! Cumpararea unei locuinte in 2-3 ani va fi ultima grija! Vom lupta ca si animalele pt mancare, plata utilitati, ceva suplimentar pentru a lucra, unii isi virvinde din case pentru plata ratelor etc!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger