AcasăNewsPericol la doi pasi de Romania. Rusii au montat baterii antiracheta!

Pericol la doi pasi de Romania. Rusii au montat baterii antiracheta!

Jurnalistii de la cotidianul german Bild trag un semnal de alarma, dupa ce au aparut dovezi conform carora rusii au montat baterii antiracheta la granita cu Uniunea Europeana.

Nemtii se bazeaza pe imagini inregistrate prin satelit, dar si pe informatii oferite de „surse din domeniul securitatii”. Acestea arata ca Rusia a instalat mai multe baterii antiracheta in enclava Kaliningrad, intre Polonia si Lituania, dar si de-a lungul frontierei Rusiei cu tarile baltice.

Rachetele sunt de tip Iskander-M, cunoscute si sub denumirea SS-26, iar rusii sustin ca nu vor ezista sa le foloseasca in cazul in care Uniunea Europeana ii vor mai provoca cu proiectul de scut antiracheta.

De altfel, chiar Vladimir Putin, presedintele Rusiei, a anuntat ca proiectul de scut antiracheta al Uniunii Europene are doar teoretic un rol defensiv, el putand fi folosit oricand ca forta ofensiva.

Nemtii se tem ca rachetele din Kaliningrad ar viza un atac direct asupra Berlinului, in conditiile in care raza acestora de actiune este de circa 500 de kilometri, exact distanta aflata intre cele doua orase.

sursa foto: soha.vn

author avatar
Cristi Ionita
281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger