AcasăNewsPericol la Constanţa: o aeronavă a aterizat forţat! A fost activat planul...

Pericol la Constanţa: o aeronavă a aterizat forţat! A fost activat planul de urgență

avion

Emoţii mari, la Constanţa, vineri după-amiază. Un incident aviatic a fost raportat pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Autoritățile de acolo au activat planul de urgență.

Un avion aparținând Școlii Superioare de Aviație Civilă a aterizat forțat pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu din municipiul Constanța.

A aterizat în siguranţă

Oficialii de la faţa locului au anunțat că incidentul a avut loc la ora 10:58. Atunci, o aeronavă de tip TECNAM P2006T a avut probleme cu trenul de aterizare. Din această cauză a fost activat Planul de Urgență intern.

În final, aeronava a reuşit să aterizeze în siguranţă pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Problemele au fost remediate complet și s-a revenit la starea inițială, pista fiind eliberată și operațională.

Azi, 15.09.2023, ora 10:58, ca urmare a aterizării unei aeronave de tip TECNAM P2006T pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța fără tren de aterizare, aeronavă aparținând Școlii Superioare de Aviație Civilă, au fost întreprinse activități specifice Planului de Urgență intern.

Nu au fost înregistrate victime. Aeronava executa manevre de tip zbor școală la aeroport.

La bordul aeronavei se aflau doi membri de echipaj, fără pasageri, care nu au avut nevoie de asistență medicală.

Au fost efectuate manevre de înlăturare a aeronavei de pe pistă, în vederea eliberării pistei. La ora 12:05 s-a revenit la starea inițială, pista fiind eliberată și operațională”, conform unui comunicat.

S-a închegat o comisie de anchetă

„Evenimentul face obiectul unei investigații privind siguranța, efectuate de către Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS).

În acest sens a fost desemnată o comisie de investigație din cadrul AIAS, care se deplasează la locul producerii evenimentului, pentru a desfășura activitățile specifice investigației preliminare”, adaugă şi Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile.

author avatar
Andrei Ștefan