AcasăNewsPericol în Portul Constanţa: o navă cehă s-a scufundat! Cursă contra-cronometru pentru...

Pericol în Portul Constanţa: o navă cehă s-a scufundat! Cursă contra-cronometru pentru salvarea echipajului

Un împingător sub pavilion Cehia s-a scufundat, sâmbătă, în portul Constanţa, după ce a intrat în coliziune cu un convoi de barje care se afla în manevră, cei cinci membri ai echipajului fiind în afara oricărui pericol.

Autoritatea Navală Română (ANR) a informat, printr-un comunicat de presă, că un accident de navigaţie a avut loc sâmbătă dimineaţă, la ora 5,35, în dana Terminal Barje 5 a portului Constanţa.

Nava cehă, gaură în babord

În urma impactului, nava cehă s-a ales cu o gaură în babord. Conform autorităților portuare, au fost mobilizate trei împingătoare în sprijinul vasului avariat.

Acestea au acționat cu patru pompe pentru evacuarea apei dar, în pofida eforturilor, împingătorul avariat s-a scufundat la ora 7:10. Cei 5 membri ai echipajului au fost salvați și se află în afara oricărui pericol.

“Un împingător sub pavilion Cehia a intrat în coliziune cu un convoi ce se afla în manevră. În urma impactului nava cehă a suferit o gaură de apă în bordul babord.

Trei împingătoare au fost trimise în asistenţă şi au acţionat cu 4 pompe pentru evacuarea apei, dar în ciuda eforturilor la ora 7,10 împingătorul avariat s-a scufundat. Cei 5 membri ai echipajului au fost salvaţi şi se află în afara oricărui pericol”, se arată într-un comunicat.

Vestea bună: fără urme de poluare

Se pare că nu sunt urme de poluare, dar ca măsură de siguranţă a fost amplasat un baraj anitipoluant şi urmează ca zona să fie şi balizată. Totodată a fost emis un aviz către navigatori privind pericolul de navigaţie în zonă.

Căpitănia Portului Constanţa a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

author avatar
Andrei Ștefan
311 afisari

4 COMENTARII

  1. Cehii, marinari de uscat, ca mai stiu eu unu mare amiral de campia Panonica, Era imposibil la dexteritatea si experienta lor sa pateasca asa ceva. Sigur altii erau de vina, ei erau la bere.

  2. Nava cu 14.000 de oi scufundate în Marea Neagră. Filmul … – Digi24
    http://www.digi24.ro › Știri › Actualitate › Evenimente
    25 nov. 2019 · O operațiune de salvare a peste 14.000 de oi a avut loc în cursul nopții, în Marea Neagră, la mică distanță de portul Midia Năvodari.

    -se puteau vine in Japonia,
    „fructe de mare”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger