AcasăNewsPericol de inundatii pe rauri din judetele din nordul si vestul tarii....

Pericol de inundatii pe rauri din judetele din nordul si vestul tarii. COD GALBEN pana marti!

Avand in vedere situatia hidrologica actuala, precum si prognoza meteo pentru urmatotarele 24 de ore, care anunta noi precipitatii abundente, specialistii Institutului National de Hidrologie au emis un nou COD GALBEN, informand asupra pericolului producerii de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice din nordul si vestul tarii.

Vizate de avertizarea COD GALBEN sunt bazinele Viseu, Iza, Somesul Mare, Lapus, afluentii mici ai Somesului inferior, Crasna, Bega, Timis superior, Barzava, Caras, Nera. Hidrologii au anuntat, luni dimineata, ca pe unele rauri din aceste bazine hidrografice se pot produce „scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie”.

Intr-un prim interval, respectiv de luni, de la ora 13, si pana marti la ora 14, se mentine avertizarea pentru unele rauri din bazinele Viseu, Iza, Lapus, Somesul Mare – de pe raza judetelor Maramures si Bistrita-Nasaud, afluentii mici ai Somesului din judetele Salaj si Maramures, Bazinul superior al Crasnei, din judetul Salaj, precum si din bazinele superioare ale raurilor Bega si Timis, de pe raza judetelor Caras Severin si Timis, Barzava, Caras, Nera, bazine din judetele Caras-Severin si Timis. Hidrologii mentioneaza ca fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai ridicata pe unele rauri mici din judetele Salaj, Maramures si Bistrita – Nasaud.

De asemenea, in intervalul luni, ora 16 -marti, ora 14, este instituit un COD GALBEN pentru unele rauri mici din judetele Alba, Cluj, Hunedoara, Neamt si Suceava. Specialistii Institutului National de Hidrologie avertizeaza ca pe respectivele cursuri de apa se pot produce curgeri importante pe versanti, torenti si paraie, precum si viituri rapide pe raurile mici, cu posibile efecte de inundatii locale.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger