AcasăNewsOlimpiada Internațională de Matematică. Elevii români au șocat asistența!

Olimpiada Internațională de Matematică. Elevii români au șocat asistența!

sursa foto: Facebook/Ministerul Educației - România

Reușită demnă de toată lauda pentru elevii români participanți la un concurs internațional de matematică.

Elevii români au obținut cinci medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Matematică, desfășurată la Chiba, în Japonia.

Cea mai bună clasare din ultimii 24 de ani

Lotul României scrie istorie la Olimpiada Internațională de Matematică din Chiba, Japonia: locul 1 între țările din Europa și locul 4 în clasamentul pe națiuni, cea mai bună clasare din 1999!

Cinci medalii de aur, o medalie de argint și un total de 208 de puncte clasează România pe cea mai bună poziție din ultimii 24 de ani, fiind depășită doar de China, Statele Unite ale Americii și Coreea”, a transmis Ministerul Educației, marți seară, 11 iulie, prin intermediul paginii de Facebook a instituției.

Patru dintre medaliații cu aur învață la același liceu

Patru dintre elevii care se întorc în România cu medalii de aur de la această olimpiadă învață la același liceu din Capitală.

Astfel, din câte a anunțat Ministerul Educației, au obținut medalii de aur David-Andrei Anghel (Liceul Internațional de Informatică, București), Andrei Moldovan (Liceul Internațional de Informatică, București), Robert Dragomirescu (Liceul Internațional de Informatică, București), Pavel Ciurea (Liceul Internațional de Informatică București) și Andrei Chiriță (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București).

Medalia de argint a fost obținută de către Radu Lecoiu, de la Liceul Internațional de Informatică din București.

„Delegația României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, și însoțită de lect. dr. Mihai Chiş, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara, de Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București și de Ana Naghi, observator din partea Ministerului Educației”, s-a mai anunțat de la nivelul instituției conduse de către Ligia Deca.