AcasăNewsPerchezitii si audieri intr-un dosar cu 2.000.000 de euro prejudiciul

Perchezitii si audieri intr-un dosar cu 2.000.000 de euro prejudiciul

Pe langa perchezitiile pe care politistii bucuresteni le fac in Capitala, incepand din aceasta dimineata, intr-un dosar in care exista suspiciuni de evaziune fiscala in privinta comertului cu medicamente, o alta actiune a oamenilor legii se desfasoara la aceasta ora in Bucuresti si in trei judete.

Mai precis, este vorba despre judete limitrofe Capitalei- Ilfov si Ialomita, cat si in inima Moldovei, respectiv la Iasi. Numarul total al perchezitiilor este de 19, din cate anunta IGPR, si include atat locuinte ale unor persoane fizice, cat si adrese la care se afla sedii ale unor firme din capitala si cele trei judete.

Suspiciunile politistilor de la Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane includ nereguli ca evaziune fiscala si spalare de bani, prin care statul ar fi fost pagubit cu aproape 2 milioane de euro, spun oamenii legii. Mai exact, persoanele intrate in vizorul politistilor ar fi creat, intre anii 2010 si 2014, un ‘mecanism financiar’ prin care ar fi inregistrat, sustin acestia din urma, „cheltuieli fictive in contabilitatea societatilor pe care le controlau, in baza unor documente contabile emise de catre mai multe firme de tip „fantoma” sau cu un comportament fiscal inadecvat”.

E de mentionat faptul ca, pe langa aceste verificari de teren, actiunea de marti va continua cu o serie de audieri. In acest sens, politistii au pregatite 20 de mandate de aducere, urmand ca persoanele vizate sa fie conduse la sectia de politie.

166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger