AcasăNewsPerchezitii si audieri in Capitala. Suspiciunile anchetatorilor

Perchezitii si audieri in Capitala. Suspiciunile anchetatorilor

Politistii specializati in Investigarea Criminalitatii Economice au pornit inca de la primele ore ale zilei pe teren, alaturi de reprezentanti ai Parchetului General, cu scopul de a face mai multe verificari, la sediile sociale ale mai multor firme, precum si la punctele de lucru ale societatilor comerciale.

In total, au fost 19 perchezitii. Care s-au facut atat pe raza Capitalei, cat si a judetului limitrof, Ilfov. Actiunea face parte din demersurile pe care oamenii legii care investigheaza un dosar in care sunt suspiciuni de evaziune fiscala si spalare de bani le desfasoara in vederea lamuririi tuturor aspectelor ce tin de acest caz in care, potrivit IGPR, paguba adusa statului s-ar ridica la 10 milioane de lei.

Pe langa perchezitii, tot marti urmeaza sa aiba loc  cinci audieri, la sediul Parchetului. Ar mai fi de spus ca, din cate anunta aceeasi sursa, suspiciunile planeaza in cazul unor reprezentanti ai unor firme din domeniul constructiilor, publicitatii si comertului. „Persoanele implicate ar fi evidentiat in contabilitate cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale ori ar fi evidentiat alte operatiuni fictive. In fapt, in contabilitate ar fi fost inregistrate facturi emise de „societati-fantoma” (care nu au functionat niciodata la sediul declarat, nu au avut angajati sau mijloace logistice necesare sustinerii unei activitati comerciale), controlate de persoanele banuite, precum si documente de plata a contravalorii acestor facturi, cea mai mare parte din banii achitati fiind retrasa ulterior, in numerar”, mentioneaza reprezentantii IGPR intr-un comunicat.

author avatar
Cristina Stefan
286 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger