AcasăNewsPercheziții: pretinși preoți, în vizorul anchetatorilor. Ar fi folosit o rețea de...

Percheziții: pretinși preoți, în vizorul anchetatorilor. Ar fi folosit o rețea de socializare, promițând că „pot rezolva orice problemă”/Cât e prejudiciul

(sursa foto: politiaromana.ro)

Mai multe persoane care s-ar fi dat drept preoți au intrat în vizorul oamenilor legii. Polițiștii fac, marți, percheziții la suspecți de înșelăciune.

Sub pretextul că ar fi putut să-i ajute pe cei care apelau la ei, crezând ceea ce pretindeau aceștia, și anume că ar fi preoți, indivizii intrați în atenția polițiștilor ar fi profitat de încrederea unor oameni care sperau să le fie rezolvate anumite probleme. Și plăteau diverse sume, pentru acest lucru, neștiind cu cine au, de fapt, de-a face.

Trei percheziții în Ploiești

Conform IGPR, marți dimineață, 6 decembrie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Turceni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, derulează 3 percheziții domiciliare, în municipiul Ploiești. Se fac percheziții la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Ce s-a aflat din anchetă? „Bănuiții ar fi utilizat o rețea de socializare, prin intermediul căreia ar fi pretins că ar fi preoți și ar putea rezolva diverse probleme.

Aceștia erau contactați de persoanele vătămate, cărora le-ar fi promis că pot rezolva orice problemă, determinându-le să plătească diferite sume de bani, pentru aceste servicii”, conform comunicatului IGPR.

Ar fi înșelat oamenii cu 80.000 de lei

Oamenii legii au anunțat că în această cauză prejudiciul estimat este de 80.000 de lei. „Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La acțiune participă și luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Gorj și Prahova, dar și polițiști ai serviciilor criminalistice Gorj și Prahova”, mai anunță IGPR.

author avatar
Andrei Coman
225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger