AcasăNewsPercheziții la traficanții de droguri: Peste 180 de kilograme de heroină, descoperite...

Percheziții la traficanții de droguri: Peste 180 de kilograme de heroină, descoperite în Portul Constanța

sursa foto: politiaromana.ro

O grupare internaţională de trafic de heroină dinspre Orientul Mijlociu spre Europa de Vest a fost destructurată pe teritoriul României. Gruparea ar fi fost formată din români și străini, coordonați de un turc. Peste 180 de kilograme de heroină au fost descoperite în Portul Constanţa, ascunse în transporturi de curmale.

Luni, anunță autoritățile, s-au făcut percheziții în județul Argeș. „La data de 9 octombrie 2023, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în județul Argeș, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc”, potrivit Poliția Română – IGPR.

Conform comunicatului IGPR, membrii grupării ar fi introdus în România, în 26 mai anul trecut, prin Portul Constanța, nu mai puțin de 186 de kilograme de heroină. Drogurile ar fi fost ascunse printr-un paravan – reprezentat de un import de curmale.

sursa foto: politiaromana.ro

Citiți și: DE LA UCRAINENI VIN DROGURILE! Vă este frică și să o spuneți!

Unde ar fi urmat să ajungă drogurile

În fapt, la data de 26.05.2022, membrii unei grupări infracționale organizate formată din cetățeni români și străini ar fi introdus în România, prin Portul Constanța, 186 de kilograme de heroină, disimulată în 16 tone de curmale importate din Iran (operațiunea de import fiind utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în România)”, potrivit sursei citate.

Conform autorităților române, s-a stabilit în cadrul cercetărilor că gruparea ar fi intenționat să transporte drogurile în Ucraina. „Întrucât în cursul urmăririi penale a rezultat intenția grupării infracționale organizate de a transporta drogurile în Ucraina, s-a transmis autorităților judiciare din această țară o cerere de comisie rogatorie internațională, prin intermediul căreia a fost solicitată realizarea mai multor activități judiciare, inclusiv realizarea unei livrări supravegheate, cu substituirea drogurilor.

În urma cooperării judiciare, au fost prinși în flagrant, pe teritoriul Ucrainei, doi cetățeni români, care ar fi preluat și deținut transportul supravegheat, aceștia fiind reținuți și, ulterior, arestați preventiv.

Din cercetările efectuate a rezultat că persoanele cercetate ar fi fost coordonate de un cetățean străin (turc), aflat pe teritoriul României”, a mai anunțat Poliția Română.

sursa foto: politiaromana.ro

Totodată, sursa citată a mai precizat că în cursul zilei de luni, cetățeanul de origine turcă urmează să fie adus la audieri la sediul central al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

author avatar
Andrei Coman
168 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger