AcasăNewsPerchezitii la suspecti de evaziune fiscala si spalare de bani, din Strehaia....

Perchezitii la suspecti de evaziune fiscala si spalare de bani, din Strehaia. Prejudiciu de 3,3 milioane de euro

Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Mehedinti efectueaza, miercuri, noua perchezitii la persoane suspecte de evaziune fiscala si spalare de bani, in judetele Mehedinti si Maramures.

Prejudiciul adus bugetului statului de catre suspecti, administratori la opt societati comerciale din Strehaia, si una dintr-o localitate din Maramures, este estimat la 3,3 milioane de euro.

„Din cercetarile efectuate pana in prezent a reiesit faptul ca suspectii, intre anii 2008 si 2013, in calitate de administratori ai unor firme, in relatia cu partenerii si luand decizii cu privire la angajari si plati, au dispus inregistrari de tranzactii comerciale fictive, iar sumele de bani obtinute le-au introdus ulterior in circuitul contabil-comercial cu scopul de a da acestora un caracter de legalitate”, a precizat Lohon, citat de romaniatv.net.

Politistii, coordonati de un procuror, cu sprijinul SRI, cauta documente care sa probeze tranzactiile comerciale ilegale, bani si bunuri in vederea recuperarii prejudiciului si tragerii la raspundere a celor vinovati, mai arata sursa citata.

author avatar
Alina Costache
181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger