AcasăNewsPerchezitii la Sediul Fiscului din Ialomita. Un functionar public este acuzat de...

Perchezitii la Sediul Fiscului din Ialomita. Un functionar public este acuzat de fapte de coruptie

sursa foto: economica.net

Politistii din Ialomita au efectuat, miercuri dimineata, sase perchezitii la o institutie publica, la sediile unor societati comerciale, dar si la locuintele a trei persoane din judet.

sursa foto: economica.net

Perchezitiile au fost efectuate intr-un dosar in care se vorbeste despre un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de lei.
Politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Ialomita au efectuat perchezitiile sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Ialomita.

Trei persoane sunt banuite, in acest dosar, de comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si de fapte de coruptie.

Actiunea politistilor de investigare a criminalitatii economice vizeaza documentarea si probarea activitatii infractionale a unei societati comerciale din judetul Ialomita ai caror reprezentanti sunt banuiti ca, in perioada 2012-2013, ar fi creat circuite financiare fictive, de natura sa asigure sustragerea de la plata T.V.A. aferenta comercilizarii pe piata interna a unor produse cerealiere, achizitionate de la unitati economice cu comportament de tip fantoma.

In cadrul aceluiasi dosar penal, politistii efectueaza cercetari si fata de un functionar al Fiscului Ialomita, banuit ca ar fi pretins de la administratorul societatii comerciale diferite bunuri in scopul facilitarii unor avantaje fiscale.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului de stat a fost estimat, pana in prezent, la aproximativ 2.000.000 de lei.

Este de asteptat ca suspectii sa fie condusi la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita, pentru audieri si dispunerea masurilor legale.

author avatar
Cristi Ionita
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger