AcasăNewsUPDATE 31 de politisti, cercetati pentru luare de mita, abuz in serviciu...

UPDATE 31 de politisti, cercetati pentru luare de mita, abuz in serviciu si tortura

UPDATE Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti (PTB) cerceteaza 31 de agenti de politie de la sectiilor 1 si 3, pentru luare de mita, abuz in serviciu, favorizarea infractorului, complicitate la prostitutie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate in mod ilegal sau tortura.

„In data de 06.01.2012, procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus inceperea urmaririi penale fata de 31 de agenti de politie din cadrul Sectiilor 1 si 3 Bucuresti, pentru infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice, favorizarea infractorului, complicitate la prostitutie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate in mod ilegal sau tortura, dupa caz”, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Capitalei remis, marti, agentiei Mediafax. In acest caz au fost emise 82 de mandate de aducere si au fost solicitate Tribunalului Bucuresti 30 de autorizatii de perchezitie, instanta de judecata admitând propunerile formulate, se mai arata in precizarile Parchetului.

Perchezitii, marti dimineata, la Sectiile 1 si 3 de Politie din Capitala si la locuintele a peste 30 de politisti, suspectati de infractiuni de coruptie.

Actiunea este una comuna a Ofiterilor Directiei Generale Anticoruptie (DGA) si a procurorilor de la Parchetul Capitalei, a declarat pentru Mediafax Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al DGA.

Potrivit unor surse judiciare, politistii de la cele doua sectii sunt in vizorul anchetatorilor de mai multe luni, mai multi ofiteri DGA fiind infiltrati in cele doua sectii. Politistii sunt suspectati ca au luat mita de la soferi pentru a nu le da amenzi pentru incalcarea regulilor de circulatie, au precizat sursele citate. Oamenii legii vizati in acest caz vor fi dusi la audieri.

author avatar
eNational
434 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger