AcasăNewsPerchezitii la Romstrade si Blue Air. Nelu Iordache, cercetat de procurorii DNA

Perchezitii la Romstrade si Blue Air. Nelu Iordache, cercetat de procurorii DNA

Perchezitii, joi dimineata, la firmele lui Nelu Iordache, Romstrade si Blue Air. Procurorii DNA au mandat pentru a-l duce pe afacerist la audieri.

Iordache este cercetat intr-un dosar privind posibile deturnari de fonduri in cazul unor lucrari la autostrada Arad – Nadlac, prejudiciul ridicandu-se la sase milioane de euro. Dupa perchezitii, afaceristul ar urma sa fie dus la audieri, potrivit RealitateaTV.

Conform unor surse judiciare, dosarul ar viza o deturnare de fonduri de milioane de euro la constructia primului tronson al autostrazii Arad-Nadlac, adjudecata Romstrade in asociere cu firma portugheza Monteadriano.

Saptamana trecuta, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a reziliat contractul pentru construirea primului tronson al autostrazii Nadlac-Arad, incheiat cu principalul motiv invocat fiind intarzierea lucrarilor.  „Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta rezilierea contractului «Proiectare si executie Autostrada Nadlac – Arad si drum de legatura, Lot 1, km 0+000 – km 22+218», semnat cu asocierea Romstrade – Monteadriano Engenharia e Construcao – Donrep Construct. Mentionam ca in data de 08.11.2012, CNADNR a transmis instiintarea de reziliere a contractului in conformitate cu prevederile sub-clauzei 15.2 din conditiile speciale ale contractului. Decizia de transmitere a instiintarii de reziliere a fost luata ca urmare a neindeplinirii obligatiilor contractuale de catre antreprenor – in principal in ceea ce priveste progresul inregistrat in derularea lucrarilor – dar si referitor la alte deficiente constatate”, se arata intr-un comunicat transmis de CNADNR.

author avatar
eNational
594 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger