AcasăNewsPerchezitii la Ministerul Fondurilor Europene si la Agentia de Dezvoltare Vest

Perchezitii la Ministerul Fondurilor Europene si la Agentia de Dezvoltare Vest

sursa foto: jurnalul.ro

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza, luni, perchezitii in 23 de locatii din Bucuresti, Ilfov, Timis, Caras Severin si Teleorman.

sursa foto: jurnalul.ro

Sunt vizate patru sedii ale unor institutii publice si mai multe sedii ale unor societati comerciale. Din primele informatii reiese ca printre institutiile publice vizate sunt sediul Ministerului Fondurilor Europene si cel al Agentiei de Dezvoltare Vest.

Exista suspiciuni de savarsirea unor infractiuni impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene si a unor infractiuni de fals comise in perioada 2007-2013.

Mai multi angajati ai celor doua institutii amintite sunt banuiti de frauda cu fonduri europene. Infractiunile ar fi fost comise cu ajutorul unor case de amanet.

Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, a confirmat informatia si a precizat ca asteapta sa vada ce proiecte sunt vizate. Conform ministrului, s-au mai reclamat si in trecut astfel de probleme, la ultima „vizita” a procurorilor DNA punandu-se problema de existenta unor documente false depuse de persoane care au solicitat finantare europeana.

author avatar
Cristi Ionita
305 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger