AcasăNewsPerchezitii la Mediapro, suspectata de spalare de bani si evaziune fiscala. Prejudiciu...

Perchezitii la Mediapro, suspectata de spalare de bani si evaziune fiscala. Prejudiciu de 1,5 milioane de euro

Mai multe perchezitii au loc marti dimineata la studiourile din Buftea, potrivit Digi 24, politistii avand 26 de mandate de perchezitie in Bucuresti si Ilfov, la sediile unor firme, existand suspiciunea de spalare de bani si evaziune fiscala. De asemenea, au loc si descinderi domiciliare. Prejudiciul se ridica la 1,5 milioane de euro.

Emilia Mihai, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, a precizat, la Digi24, ca perchezitiile au loc „pentru prevenirea si combaterea fenomenului de evaziune fiscala”.

„Sunt puse in aplicare si 13 mandate de aducere, peste 90 de poliţisti sunt implicati in aceste activitaţi. Sunt vizate cateva societati comerciale suspectate de evaziune fiscale”, a mentionat Emilia Mihai, care a precizat ca au loc perchezitii si la administratorii societatilor comerciale.

„Administratorii societatilor comerciale achizitionau pachete de servicii prin intermediul unor firme fantoma la un pret supraapreciat. Este o sesizare din oficiu”, a mai spus Emilia Mihai.

„Politistii bucuresteni au documentat activitatea infractionala a grupului identificat, stabilind ca 66 de societati comerciale ar fi cumparat servicii fictive de la societati fantoma in scopul deducerii artificiale si ilicite a TVA-ului si impozitului pe profit. Valoarea serviciilor si a produselor achizitionate fictiv este de 10 milioane de euro, prejudiciul estimat adus statului fiind de 1,5 milioane de euro. La actiune participa 90 de politisti si trei procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, totodata urmand a fi puse in executare 13 mandate de aducere”, se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei.

In urma cu doua luni au avut loc alte descinderi la studoiurile Media Pro din Buftea, dar si la sediul Pro TV pentru evaziune fiscala si spalare de bani. In acest dosar a fost chemat si Adrian Sarbu sa dea declaratii. Nimeni nu a fost retinut si arestat pana acum in acest caz.

Foto: b1.ro

author avatar
Alina Costache
351 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger