AcasăNewsPerchezitii la locuinta si firmele lui Ioan Niculae

Perchezitii la locuinta si firmele lui Ioan Niculae

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza, joi dimineata, 11 perchezitii in Bucuresti si in Zimnicea.

Din primele informatii reiese ca sunt vizate locuinta si firmele afaceristului Ioan Niculae, considerat pana de curand cel mai bogat roman in viata.

Niculae, care deja a pierdut sume importante de bani de pe urma condamnarii sale la doi ani si jumatate de inchisoare, cu executare, in dosarul „Mita la PSD„, este acuzat in noul dosar, deschis joi de procurorii DNA, ca a prejudiciat statul cu peste doua milioane de euro.

Conform Romania TV, exista informatii care arata ca Niculae a fost turnat la DNA, in noul dosar penal, de afaceristul Dorin Cocos, cel care sustine ca Niculae i-ar fi solicitat un milion de euro pentru a interveni pe langa mai multi functionari din guvernul Boc. Functionarii ar fi trebuit sa-i ajute pe cei doi sa obtina aprobarea unei hotarari de guvern care sa-l avantajeze pe Cocos.

Ulterior, pe fir a intervenit ANAF-ul, care a semnalat mai multe nereguli desfasurate pe traseul Interagro – Libarom Agri si Interagro – Insomar Cercetari si Marketing Politic. Se spune ca spaga ar fi fost rulata de Niculae prin intermediul unor tranzactii comerciale ce aveau ca scop materiale de promovare prin presa scrisa, machete publicitare, materiale promo, etc.

Procurorii DNA au perchezitionat, joi, inclusiv Domeniul Fatana, un domeniu de vanatoare detinut de Niculae, dar si apartamentul fiicei acestuia din Bucuresti. Niculae urmeaza sa fie dus de la Penitenciarul Giurgiu la DNA, pentru a fi audiat.

author avatar
Cristi Ionita
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger