AcasăNewsPerchezitii la locuinta primarului PDL din Cluj-Napoca, Sorin Apostu!

Perchezitii la locuinta primarului PDL din Cluj-Napoca, Sorin Apostu!

Sorin Apostu

Mai multe perchezitii au avut loc la locuinta primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, in timp ce acesta se afla la domiciliul vizat de procurori.

 

Sorin Apostu

Pechezitiile la locuinta primarului Sorin Apostu s-au desfasurat dupa o serie de actiuni similare facute miercuri dimineata si la sediul Primariei Cluj-Napoca. Purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, declara ca, miercuri dimineata, la Registratura Primariei a fost inregistrata o cerere de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin care se solicitau mai multe documente de la mai multe directii din cadrul institutiei, fara a preciza despre ce fel de acte este vorba.

Buzatu adauga ca, potrivit procedurii, directiile de la care s-au solicitat acte vor formula raspunsuri, care vor fi adunate intr-un document final care va fi trimis Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie. Ea afirma ca asemenea cereri sunt uzuale, numai in 2011 Primaria Cluj-Napoca primind peste 170 de astfel de solicitari de la parchetele din tara.

Procurorii DNA au facut verificari, miercuri, la Primaria Cluj-Napoca, ei solicitand documente legate de licitatiile derulate de aceasta institutie in ultima perioada, au declarat surse judiciare. Potrivit surselor citate, procurorii au luat legatura cu secretarul Consiliului Local Cluj-Napoca, Aurora Tarmure, solicitandu-i acesteia mai multe acte privind licitatiile derulate de Primaria Cluj-Napoca in ultima perioada.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca au spus ca vor da un comunicat de presa in legatura cu acest subiect.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj Radu Bica a fost retinut, in urma cu o saptamana, de procurorii DNA Cluj, pentru luare de mita, in urma unui flagrant. Radu Bica ar fi primit mita de la Aspazia Droniuc, care detine doua firme in Cluj-Napoca, pentru informatii legate de licitatia privind incheierea unui contract de mentenanta la Cluj Arena. El a fost prezentat a doua zi, Curtii de Apel Cluj, cu propunere de arestare preventiva si a declarat, inainte de a intra in sala de judecata, ca este nevinovat.

Radu Bica a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, avocatii sai declarand ca vor face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Reprezentantii CJ Cluj spuneau ca in prezent nu se deruleaza nicio procedura de licitatie pentru mentenanta Cluj Arena si doar au existat propuneri intrucat costurile, estimate la 60.000 de euro, nu pot fi suportate din bugetul judetean, iar Radu Bica nu avea nicio atributie pentru o astfel de licitatie.

author avatar
Ciprian Purice
818 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger