AcasăNewsPerchezitii la Institutul Oncologic Fundeni! Frauda de 3,5 milioane de euro!

Perchezitii la Institutul Oncologic Fundeni! Frauda de 3,5 milioane de euro!

Un numar de 26 de perchezitii se desfasoara, marti dimineata, la medici din Bucuresti, Sibiu, Dolj si Ilfov. 13 medici de la Institutul Oncologic Fundeni, ridicati pentru retete false, au fost dusi la audieri, in acest caz prejudiciul estimat ridicandu-se la peste 3,5 milioane de euro.

Procurorii si politistii fac, in aceasta dimineata, 26 de perchezitii in Bucuresti, Sibiu, Dolj si Ilfov, printre care si la Spitalul Fundeni, fiind vizati 13 medici si farmacisti suspectati ca au falsificat retete pentru bolnavii de cancer.

Perchezitiile se desfasoara intr-un dosar penal in care se fac cercetari cu privire la comiterea infractiunilor de inselaciune, fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale, evaziune fiscala, spalare de bani, dare si luare de mita, in domeniul medicamentelor.

„Dosarul penal aflat in instrumentarea Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, vizeaza intocmirea de retete false in domeniile oncologic si hematologic care au fost decontate prin CASMB”, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Anchetatorii fac marti, in acest dosar, 19 perchezitii in Bucuresti, cate trei in judetele Sibiu si Ilfov, precum si una in Dolj, la locuintele unor suspecti si la sediile unor persoane jurdice.

De asemenea, potrivit unor surse citate de realitatea.net, sunt facute perchezitii si la lantul de farmacii Reteta. La farmacii sunt verificate peste o mie de retete decontate, in valoare de aproximativ 7,5 milioane de lei, si facturi fiscale. Reprezentantii acestora sunt suspectati ca ar fi efectuat achizitii fictive de la firme fantoma si fara a avea autorizatie de distributie de la Agentia Nationala a Medicamentului, fiind vorba despre medicamente in domeniul oncologic si hematologic.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, in locuinta unui medic a fost gasita suma de 100.000 de euro, 140.000 de dolari si 250.000 de lei, in timp ce la o farmacista au fost gasiti 100.000 de lei si peste 23.000 de euro.

Peste 100 de agenti de politie de la Politia Capitalei, dar si de la IPJ Sibiu sunt angrenati in actiunea realizata cu sprijinul de specialitate al SRI.

Foto: stirileprotv.ro

author avatar
Alina Costache
1.203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger