AcasăNewsPerchezitii la firme suspectate de evaziune fiscala in domeniul IT. Prejudiciul este...

Perchezitii la firme suspectate de evaziune fiscala in domeniul IT. Prejudiciul este urias!

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si cei de la Inspectoratul de Politie Judetean Ilfov efectueaza, miercuri, 24 de perchezitii domicilare in municipiul Bucuresti si in judetul Ilfov.

Supravegheati de procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, oamenii legii cauta sa destructureze doua retele infractionale specializate in evaziune fiscala in domeniul prestarii de servicii de monitorizare prin GPS si IT.

Sunt vizati reprezentantii mai multor societati comerciale, iar prejudiciul despre care se vorbeste in acest dosar este unul urias – 35 de milioane de euro.

Conform oamenilor legii, din cercetari a reiesit ca, in circuitele infractionale sunt implicate doua mari companii care desfasoara activitati in domeniile vizate, care s-ar fi sustras de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, prin evidentierea unor operatiuni comerciale fictive cu alte sase societati comerciale din Romania si trei firme straine.

De asemenea, oamenii legii sustin ca, in perioada 2008-2012, cele doua firme au inregistrat in contabilitate achizitii fictive de servicii de monitorizare prin GPS in valoare totala de peste 871,2 milioane lei (aproximativ 200 milioane de euro), prejudiciind astfel bugetul de stat cu peste 161,4 milioane lei (aproximativ 35 de milioane de euro) reprezentand TVA si impozit pe profit.

12 suspecti vor fi dusi la audieri.

author avatar
Cristi Ionita
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger