AcasăNewsPerchezitii la firma condusa de ginerele lui Vasile Blaga. Afaceristul a fost...

Perchezitii la firma condusa de ginerele lui Vasile Blaga. Afaceristul a fost ridicat!

Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti au efectuat, joi dimineata, cinci perchezitii la mai multe adrese din Bucuresti, Deva si Buftea.

In acest dosar sunt vizati sefii unei firme ce ofera servicii de protectie si paza. Este vorba despre o societate comerciala condusa chiar de Ionut Rudeanu, ginerele copresedintelui PNL Vasile Blaga.

De altfel, Ionut Rudeanu a fost ridicat de procurori si dus la audieri. Reprezentantii societatii comerciale, printre care si ginerele lui Blaga, sunt acuzati de evaziune fiscala.

Procurorii sustin ca suspectii au efectuat mai multe tranzactii comerciale fictive, cu scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor fiscale. Oamenii legii vorbesc de un prejudiciu de peste 600.000 de euro adus bugetului de stat.

Conform b365.ro, Ionut Rudeanu este de profesie medic stomatolog, dar a decis in 2009 sa-si deschida respectiva firma ce ofera servicii de protectie si paza. Cifrele arata ca, in 2010 si 2011, cand Romania se afla in criza economica, firma respectiva si-a marit cifra de afaceri de 341 de ori.

Evident, apar multe contracte incheiate cu statul, firma lui Rudeanu oferind servicii de paza pentru institutii precum Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale Romane, Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane, Primaria Municipiului Hunedoara sau Directia Generala a Finantelor Publice Hunedoara. De altfel, sediul central al firmei se afla la Deva, resedinta a judetului Hunedoara.

author avatar
Cristi Ionita
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger