AcasăNewsPerchezitii la evazionistii din Buzau, Giurgiu si Ilfov

Perchezitii la evazionistii din Buzau, Giurgiu si Ilfov

Zeci de politisti efectueaza miercuri, sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, 12 perchezitii domiciliare, la persoane fizice si juridice, banuite de evaziune fiscala si spalare de bani.

Politisti ai inspectoratelor de politie Buzau, Giurgiu si Ilfov, sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice – Inspectoratul General al Politiei Romane, efectueaza 12 perchezitii, la persoane banuite de evaziune fiscala şi spalare a banilor.

Activitatile se desfasoara la locuinte si sedii sociale de pe raza judetelor Buzau, Giurgiu si Ilfov.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2012-2014, un agent economic din Buzau ar fi efectuat achizitii fictive de piei de animale de la mai multe firme din judetele Giurgiu si Ilfov. Intre societatile comerciale implicate s-ar fi realizat un transfer de facturi fiscale, fara a se livra bunurile, astfel incat sa se creeze un avantaj economic firmei care receptiona marfa fictiva.

Ulterior, banii obtinuti erau spalati prin intermediul societatilor controlate, pentru a se disimula adevarata provenienta a sumelor obtinute din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligatiilor fiscale a fost estimat la peste 9.000.000 de lei.

Politistii de investigare a criminalitatii economice urmeaza sa puna in aplicare sase mandate de aducere.

author avatar
Cristi Ionita
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger