AcasăNewsPerchezitii la evazionistii din Bucuresti si Alba

Perchezitii la evazionistii din Bucuresti si Alba

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, cu sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, efectueaza, miercuri, 11 perchezitii in Bucuresti si in judetul Alba.

Perchezitiile sunt efectuate la sediul si la punctele de lucru ale unei societati comerciale si la sapte persoane banuite de evaziune fiscala si spalare de bani.

Conform oamenilor legii, „din cercetari reiese faptul ca, in perioada 2013-2015, cei in cauza au efectuat mai multe achizitii intracomunitare de animale vii, prin intermediul unor societati de tip fantoma care nu au fost declarate in totalitate si, prin urmare, nu au fost achitate nici obligatiile fiscale. In felul acesta s-a creat un prejudiciu de aproximativ doua milioane de euro. Este vorba despre materie prima, in special despre porci vii care au ajuns in abatoarele unei societati din judetul Alba, specializata in procesarea produselor din carne care erau ulterior comercializate la negru prin intermediul unor magazine proprii de prezentare si desfacere”.

B1 TV anunta ca personajul principal al dosarului ar fi Nicolae Cristea, cunoscut afacerist din Alba. Cristea are unul dintre cele mai mari abatoare din Transilvania si urmeaza sa fie dus la audieri, impreuna cu alti suspecti.

In 2012, Cristea a fost acuzat de procurorii DNA de fraudarea unor fonduri europene si crearea unui prejudiciu de doua milioane de euro, dar afaceristul a fost achitat in dosarul respectiv anul trecut.

author avatar
Cristi Ionita
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger