AcasăNewsPerchezitii la contrabandistii de tigari. Prejudiciu de peste 1 milion de dolari!

Perchezitii la contrabandistii de tigari. Prejudiciu de peste 1 milion de dolari!

Procurorii din cadrul DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat 36 de perchezitii, luni dimineata, in cinci judete din tara, in scopul destructurarii a doua grupari infractionale suspectate de contrabanda cu tigari.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, se pare ca cele doua grupari, specializate in contrabanda cu tigari, procurau „marfa” din Republica Ucraina.

Procurorii DIICOT desfasoara 28 de perchezitii in judetul Suceava,  iar celelalte opt perchezitii domiciliare vor fi efectuate in judetele Neamt, Iasi, Constanta si Ilfov. La operatiuni participa si luptatori ai Serviciului de Actiuni Speciale Suceava si jandarmi.

Din primele cercetari se pare ca membrii gruparilor au introdus ilegal in Romania 325.000 de pachete de tigari, provenind din Republica Ucraina. Prejudiciului cauzat prin activitatea infractionala pare sa se ridice la o valoare totala de peste 1.100.000 de dolari, conform estimarilor Politiei Romane.

Mai multe institutii au  sprijinit actiunea de destructurare a gruparilor infractionale, printre acestea numarandu-se si S.R.I.

author avatar
Alina Costache
292 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger