AcasăNewsUPDATE. Percheziții la Constanța, la edilul Vergil Chițac. DNA confirmă: primarul, urmărit...

UPDATE. Percheziții la Constanța, la edilul Vergil Chițac. DNA confirmă: primarul, urmărit penal

sursa foto: dobrogea.tv

Informații de ultimă oră indică faptul că procurorii anticorupție ar fi trecut, joi, pragul Primăriei Constanța. S-a aflat că a fost vorba despre percheziții la sediul instituției conduse de către Vergil Chițac.

UPDATE 2: DNA confirmă: Chiţac, urmărit penal.

Vergil Chițac, primarul orașului Constanța, este urmărit penal pentru infracțiunea de abuz în serviciu, a anunțat joi DNA. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale față de mai mulți suspecți.

Anchetatorii au stabilit că „în cursul anului 2023, cu ocazia derulării unui eveniment sportiv, organizat în Municipiul Constanța de o asociere formată din cinci entități (din care făceau parte și Primăria Municipiului Constanța, Clubul Sportiv Municipal (C.S.M.) Constanța, Federația Română de Yachting (FRY) și o societate comercială cu sediul în Monaco), suspectul Chițac Vergil, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celorlalte două persoane și cu încălcarea prevederilor legislației primare, ar fi aprobat finanțarea în totalitate a întregului eveniment.

UPDATE: Edilul constănțean a dat ochii cu procurorii anticorupție. 

„Nu pot să vă spun prea mult. E vorba de o procedură pe care a derulat-o CSM-ul (Clubul Sportiv Municipal Constanța-n.r.). Nu are legătură cu Primăria”, a declarat Chițac, la ieșirea de la DNA.

A fost întrebat de jurnaliști dacă a fost chemat ca suspect în dosar. Însă primarul Constanței nu a dat detalii despre calitatea în care a fost chemat la aceste audieri.

La sosirea la sediul procurorilor anticorupție, edilul a promis că va face declarații la ieșirea de la DNA. ,,Nu este absolut nimic. Totul este în regulă”, a spus primarul Constanței, înainte să ajungă să dea ochii cu procurorii.

UPDATE: S-au aflat mai multe detalii despre verificările derulate de DNA în acest caz. Potrivit unor surse citate de cugetliber.ro, ar fi vorba despre modul în care a fost realizată o achiziție de către Primăria Constanța, privind o competiție de ambarcațiuni rapide, ce s-a desfășurat pe lacul Siutghiol, ca parte dintr-un circuit mondial.


Joi dimineață, 13 iulie, procurorii DNA au descins la Primăria Constanța, iar din primele informații ar fi vorba despre un dosar de abuz în serviciu.

Conform unor surse, ar fi o anchetă în care ar fi vizat și edilul Vergil Chițac, potrivit focuspress.ro.

Până la momentul de față nici primarul Chițac și nici cei de la DNA nu au făcut precizări publice cu privire la acțiunea procurorilor anticorupție, despre care s-a aflat, în primă fază, informații pe surse. Rămâne de văzut dacă se vor comunica detalii oficiale cu privire la această anchetă. Și dacă DNA va emite un comunicat de presă pe acest subiect.

author avatar
Andrei Coman
417 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger