AcasăNewsPerchezitii la casele deputatului Mihail Boldea din Bucuresti si Galati

Perchezitii la casele deputatului Mihail Boldea din Bucuresti si Galati

Anchetatorii au ajuns, joi dimineata, pentru perchezitii, la imobile din Galati si Bucuresti care ii apartin deputatului Mihail Boldea, cercetat pentru inselaciune si constituire a unui grup infractional ce ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro si care a parasit Romania de sambata.

La una dintre casele lui Boldea din Galati, aflata pe strada Arcasilor, doi politisti au ajuns la ora 7.00 si au lasat o citatie de la Politia Judeteana Galati. Cateva minute mai tarziu, doua masini cu procurori DIICOT si politisti au ajuns la acelasi imobil, iar la ora transmiterii acestei stiri umeaza sa inceapa perchezitia.

Anchetatorii au intrat in locuinta deputatului, pentru perchezitie, la ora 7.30, fara a fi necesar sa forteze poarta de la intrarea in imobil, aceasta fiind deschisa. De asemenea, anchetatorii au putut deschide si usa casei, fara a fi necesar sa o forteze, iar pentru cateva secunde a pornit alarma.

La scurt timp dupa ce s-a declansat alarma, la locuinta au ajuns doi reprezentanti ai firmei care asigura paza imobilului. Acestia au intrat in imobil sarind gardul si au stat in casa cateva minute. La iesire, ei le-au spus jurnalistilor prezenti ca au primit o alarma in sistem, au venit sa verifice si nu este nicio problema. In locuinta respectiva se afla tatal deputatului Mihail Boldea, in prezenta caruia are loc perchezitia.

Potrivit unor surse judiciare, la imobilele care ii apartin lui Boldea in cursul zilei de joi vor avea loc opt perchezitii – cinci in Galati si trei in Bucuresti, anchetatorii cautand probe pe care sa le foloseasca in ancheta.

Instanta suprema a primit miercuri seara propunerea procurorilor DIICOT Galati de arestare preventiva a deputatului Mihai Boldea, pe care judecatorii o vor dezbate in lipsa demnitarului, despre care anchetatorii spun ca a parasit Romania sambata, pe frontiera terestra si ca va fi dat in urmarire.

Instanta suprema va judeca, joi, la ora 10.00, propunerea anchetatorilor DIICOT Galati prin care acestia cer judecatorilor arestarea preventiva pentru 30 de zile a deputatului Mihai Boldea. Cererea procurorilor se va judeca in lipsa lui Boldea, iar in cazul in care ea va fii admisa, judecatorii vor emite un mandat de arestare pe numele deputatului pentru 30 de zile.

Deputatul Mihai Boldea a parasit Romania sambata, pe frontiera terestra, el urmand sa fie dat in urmarire generala si internationala, a anuntat, miercuri seara, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Procurorii DIICOT au cerut, miercuri seara, arestarea preventiva in lipsa a lui Boldea, pe care il acuza de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave. „In motivarea solicitarii s-au retinut starea de pericol concret pentru ordinea publica raportat la gravitatea faptelor retinute in sarcina sa si existenta unor indicii temeinice potrivit carora inculpatul Boldea Mihail, deputat in Parlamentul Romaniei, se sustrage urmaririi penale”, afirma reprezentantii DIICOT intr-un comunicat de presa de miercuri.

Potrivit documentului, Boldea a parasit teritoriul Romaniei „pe frontiera terestra” in 17 martie, cu trei zile inainte ca deputatii sa avizeze cererea DIICOT de incuviintare a perchezitiei domiciliare, retinerii si arestarii lui. DIICOT mai precizeaza ca, dupa judecarea propunerii de arestare preventiva, daca instanta va emite mandat de arestare in lipsa pe numele lui Boldea, acesta va fi dat in urmarire generala si internationala.

Deputatul Mihail Boldea, cercetat pentru inselaciune si constituire a unui grup infractional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro, a fost citat sa se prezinte, miercuri, la sediul DNA Galati, dar si la DIICOT. Boldea a primit, miercuri dimineata, o citatie din partea DNA, pentru a se prezenta la Serviciul teritorial Galati al Directiei Nationale Anticoruptie. Boldea a fost citat la audieri si la DIICOT, el primind, marti dupa-amiaza, la domiciliul sau din Galati, o citatie prin care era solicitat sa se prezinte, miercuri dimineata, la audieri la sediul DIICOT Galati.

Camera Deputatilor a aprobat, marti, prin vot secret, cererea de perchezitie domiciliara, retinere si arestare a deputatului Mihail Boldea (fost PDL). Potrivit procurorilor DIICOT, sunt date si indicii rezonabile in legatura cu participatia penala a deputatului Mihail Boldea, in perioada 2006 – 2011, in obtinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea in eroare a unor persoane, cu ocazia incheierii unor contracte de vanzare-cumparare ale unor imobile, ascunzand situatia juridica reala a acestora ori existentei unor conventii comerciale in ceea ce priveste bunurile.

author avatar
eNational
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger