AcasăNewsPercheziții la baza militară de la Kogălniceanu! Anunțul venit de la DNA:...

Percheziții la baza militară de la Kogălniceanu! Anunțul venit de la DNA: Procurorii au „sprijin din partea autorităților judiciare SUA”

(sursa foto: stirilekanald.ro)

Informații de ultimă oră, venite în primă fază pe surse, indică faptul că joi s-ar fi făcut percheziții la Baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța.

UPDATE: S-a aflat o primă reacție de la nivelul DNA-ului pe marginea acestor percheziții. Reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție anunță că s-au făcut 26 de percheziții, „în câteva zeci de locații” – fără să dea și nume, dar confirmă că se fac cercetări într-o cauză în care procurorii „beneficiază de sprijin din partea autorităților judiciare SUA”.

Redăm în cele ce urmează, integral, comunicatul DNA-ului:

„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție.

În cursul zilei de 29 septembrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, s-au efectuat 26 de percheziții domiciliare în câteva zeci de locații reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea autorităților judiciare SUA.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”


E vorba de nu mai puțin de 26 de percheziții ce ar fi avut loc joi, 29 septembrie, la Baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, la sediul unor firme și la domiciliile unor persoane fizice, conform unor surse judiciare, citate de G4media.ro.

În timp ce perchezițiile la firme și patronii români ar fi fost derulate de către DNA – Secția a II-a de combatere a infracțiunilor de corupție și asimilate corupție, militarii americani ar fi fost vizați de către anchetatorii din SUA – mai reiese din dezvăluirile sursei menționate.

Tot pe surse s-a aflat că ar fi vorba de suspiciuni de corupție – în privința unor comisioane pentru acordarea de contracte de achiziții, dar și de abuz în serviciu.

Rămâne de văzut ce vor anunța autoritățile române cu privire la aceste percheziții de la baza Kogălniceanu.

Revenim cu detalii!

Citiți și: Alertă la Kogălniceanu! Se închide baza de la Incirlik!

Șeful DGIA, încolțit de DIICOT!

Hăpău produce și la pensie!

Ne-au vândut la Lielvard! SUA dau Marea Neagră pe Baltică!

Urgența lui Ciucă : Trei miliarde de dolari pentru colocare!

SUA loveste naprasnic in lupta anticoruptie!

author avatar
Andrei Coman
761 afisari

7 COMENTARII

    • au furat din „avutul obshtesc”, de la unchiu Sam
      glontzu sau guantanamo ii pashte…….

  1. Iaras au ramas yankeii fara carburant de au dat liber la cercetare ? Purceaua moarta e in curtea lor , nu in Kogalniceanu . La fel ca-n toate teatrele de operatiune americane de pe glob . Ghinion sau lacomie ? La Kogalniceanu inca n-a fost razboi pentru a se putea masca furaciunea contractorilor .

  2. Nici nu ma indoiam ca nu au sprijin american, altfel, „marii procurori” nu ar fi indraznit asa ceva; niste slugi si ei au curaj doar in cazul unor romani.

  3. Ma intreb daca si Ukakaraina va fi investigata pt. coruptie…?!
    De la ineputul conflictului, US a trimis Ukakarainei peste 80 miliarde dolari. Intregul buget anual al Ukakarainei e de cam 40 miliarde dolari….
    75% din acesti bani dati ca „ajutor” nu se stie unde s-au scurs, unde au disparut!
    UE a contribuit si ea c citeva miliarde bune.
    La fiecare a 2-a spatamina, US le mai da 1-2 miliarde dolari!

  4. Suma totala care se doreste spalata prin ukakaraina este de 750 miliarde. Asa ca ‘razboiul’ mai dureaza. Daca se termina mai repede inseamna ca planul original a picat

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger