AcasăNewsPerchezitii la amicii lui Klaus

Perchezitii la amicii lui Klaus

Sah la rege. Amicii lui Klaus Iohannis au intrat in malaxorul anchetelor penale si sunt semnale ca nici macar presedintele tarii nu-i mai poate scapa. Sediul companiei Schweighofer Holzindustrie, adica acasa la cel mai mare exportator de lemn din Romania!, a fost calcat de bocancii procurorilor DIICOT.

Perchezitii in toata regula, cu mascati si politisti, atat la „resedinta” din Bucuresti, cat si-n teritoriu (judetele Brasov, Alba, Suceava, Hunedoara si Bihor). Prejudiciul estimat se ridica la 25 de milioane de euro, colosul austriac fiind acuzat ca in ultimii sapte ani a cumparat lemn taiat fara avize sau cu acte false si l-ar fi exportat. Deocamdata, compania nu a oferit un punct de vedere.

Cuibul unui grup infractional organizat

In combinatia pusa la cale de prietenii presedintelui au fost implicate si unele institutii publice, la patru dintre ele descalecand, ieri, mascatii. Destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de deturnare a licitatiilor publice, evaziune fiscala, concurenta neloiala, taiere fara drept de arbori si alte infractiuni. Acuze grave, puternice si care lovesc in poate cea mai cocolosita si protejata companie straina din Romania.

Schweighofer nici usturoi n-a mancat, …

Culmea tupeului: Schweighofer Holzindustrie vorbeste intr-un comunicat de presa despre un plan complex de combatere a taierilor ilegale de arbori! „Holzindustrie Schweighofer coopereaza cu autoritatile si ofera tot sprijinul in ancheta DIICOT (…) Compania nu a fost instiintata de obiectul acestei investigatii si este prima interesata de solutionarea rapida si corecta a acestei situatii. La inceputul anului 2017, Schweighofer Holzindustrie a implementat un plan de actiune complex pentru a combate taierile ilegale si pentru a sprijini dezvoltarea unei industrii durabile a lemnului in Romania. Compania a investit un milion de euro in consolidarea securitatii lantului sau de aprovizionare prin masuri care depasesc cu mult cerintele legale si reglementarile in vigoare din Romania”.

Andreas Huber, omul de legatura

Numele lui Klaus Iohannis este pronuntat tare si apasat de catre magnatii de la Schweighofer Holzindustrie. Legatura intre cele doua parti a fost facuta de Andreas Huber, consul onorific al Austriei (bun prieten cu Gerald Schweighofer, patronul companiei) si finul presedintelui Romaniei. De asemenea, si relatia apropiata pe care Iohannis o are cu familia Capra este o punte de legatura intre seful Statului si „padurarii” austrieci; Cosmin Capra a fost ani la rand directorul executiv pe Romania al Schweighofer Holzindustrie, iar sotia sa, procurorul Maria Capra, a dat NUP in doua dosare instrumentate pe numele fostului primar din Sibiu!

author avatar
Andrei Coman
2.521 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger