AcasăNewsPerchezitii la afaceristul turc care a ucis un politist roman

Perchezitii la afaceristul turc care a ucis un politist roman

Politistii de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice – Sector 5 efectueaza, joi, perchezitii la domiciliile unor persoane si sedii de firma, intr-un dosar de evaziune fiscala.

Conform oamenilor legii, cinci cetateni turci, printre care si Abdullah Atas, cel care a accidentat mortal un politist in Capitala, sunt acuzati ca au prejudiciat statul cu peste 1,5 milioane de euro.

Abdullah Atas, doi frati ai acestuia, un var si un bun prieten sunt acuzati ca, in perioada 2010-2015, au introdus in tara obiecte si corpuri de iluminat achizitionate din spatiul extra si intracomunitar.

Marfa a fost comercializata catre alti distribuitori, dar si prin intermediul magazinelor detinute de cetatenii turci in Bucuresti si Ilfov.

Procurorii sustin ca „pentru a se sustrage de la plata impozitului pe profit si a TVA aferente veniturilor realizate, suspectii au creat circuite comerciale fictive, inregistrand in contabilitate cheltuieli nereale, reprezentand fie achizitii de la firme cu comportament de tip fantoma, fie achizitii supraevaluate ale intregului fond de comert al unor societati controlate prin interpusi si aflate in insolventa sau lichidare”.

In acest dosar urmeaza a fi audiate, joi, 18 persoane, inclusiv Abdullah Atas, care se afla deja in arest preventiv, dar si cetatentii care figurau drept administratorii firmelor lui Atas si despre care procurorii spun ca sunt „oameni de conditie modesta, fara studii”.

author avatar
Cristi Ionita
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger