AcasăNewsPerchezitii intr-un dosar de santaj, camata si abuz in serviciu

Perchezitii intr-un dosar de santaj, camata si abuz in serviciu

Agentii Inspectoratului de Politie Judetean Bacau au efectuat, marti dimineata, sase perchezitii la persoane banuite de comiterea mai multor infractiuni.

Suspectii sunt banuiti de santaj, camata si abuz in serviciu. Prin infractiunile comise, suspectii au creat un prejudiciu de peste 300.000 de lei.

In urma perchezitiilor efectuate marti, 10 persoane au fost retinute si urmeaza a fi prezentate magistratilor cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Sase dintre persoanele retinute sunt acuzate ca au oferit bani unor persoane din orasul Buhusi, percepand dobanzi intre 50% si 100% la fiecare sase luni.

Reprezentantii Politiei Judetene Bacau sustin ca cei sase suspecti au recurs la amenintari cu acte de violenta asupra persoanelor vatamate si membrilor de familie ale acestora.

Ceilalti patru suspecti sunt functionari ai unei institutii publice acuzati de abuz in serviciu. Cei patru sunt acuzati ca si-au incalcat atributiile de serviciu inmanand sumele de bani aferente ajutoarelor sociale, pensiilor si alocatiilor de stat cuvenite persoanelor vatamate sau membrilor familiilor acestora altor persoane decat beneficiarii de drept. Astfel, respectivii functionari publici efectuau predarea sumelor de bani, cuvenite persoanelor vatamate, direct persoanelor banuite de savarsirea infractiunilor de camata si santaj.

author avatar
Cristi Ionita
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger