AcasăNewsPercheziții într-un dosar de fals informatic. Suspiciuni în privința unor adeverințe de...

Percheziții într-un dosar de fals informatic. Suspiciuni în privința unor adeverințe de vaccinare

(sursa foto: facebook)

Pe măsură ce se vorbește intens în această perioadă despre campania de vaccinare la nivel național, s-a aflat că polițiștii din Alba fac cercetări într-un dosar de fals informatic.

În acest sens, în dimineața zilei de joi, oamenii legii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au făcut două percheziții domiciliare, pe raza unui alt județ.

Ce suspiciuni au oamenii legii

Mai precis, acțiunea s-a derulat în județul Cluj, fiind vizate persoane bănuite de fals informatic. ”Acestea ar fi accesat o platformă de evidență a vaccinărilor și ar fi eliberat adeverințe care atestau, în fals, vaccinarea anti Covid – 19”, conform IPJ Alba.

Până să fie făcute aceste percheziții, anchetatorii au derulat o serie de verificări. ”Din cercetări a rezultat că, la data de 28 iunie a.c., o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidență a vaccinărilor al unui centru din județul Alba și ar fi eliberat, mai multe adeverințe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locația respectivă”, se mai precizează în comunicatul IPJ Alba.

Ce urmează după percheziții

Activitățile derulate de oamenii legii nu se vor încheia odată cu derularea acestor percheziții, ci vor avea loc și audieri.

Din comunicatul poliției reiese că o persoană urmează să fie dusă la sediul poliției, alte 10 urmând să fie citate, pentru a fi audiate.

142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger