AcasăNewsPerchezitii intr-un caz de inselatorie cu terenuri, cu un prejudiciu de sute...

Perchezitii intr-un caz de inselatorie cu terenuri, cu un prejudiciu de sute de mii de euro

Procurorii DIICOT au descins, marti, la mai multe domicilii din Giurgiu, intr-un caz in care sunt vizate mai multe persoane, suspectate de inselaciune, abuz in serviciu, fals si uz de fals.

Este vorba de un grup infractional despre care procurorii Directiei amintite sustin ca au indicii ca ar fi falsificat mai multe inscrisuri oficiale, pe care le-ar fi folosit sau le-ar fi incredintat altor persoane spre folosire, in scopul inducerii in eroare mai multor oameni. Mai exact, sustin procurorii DIICOT, suspectii in acest caz ar fi „<selectat> aproximativ 70 de persoane indreptatite sa  fie improprietarite, conform Legii fondului funciar si care  se aflau in situatii speciale (varsta inaintata, stare de sanatate precara, stare materiala precara, domiciliul in alta localitate, etc.), pe care le-au indus in eroare si le-au determinat sa semneze procese – verbale de punere in posesie pe anumite terenuri (in unele cazuri semnaturile au fost falsificate), fara ca acestea sa cunoasca amplasamentul real, avand convingerea ca sunt situate in locuri indepartate sau greu accesibile”.

Apoi, aceste terenuri ar fi fost vandute de catre membrii gruparii „la preturi ridicate din care remiteau proprietarilor doar o suma modica”. Ca urmare a acestor actiuni, prejudiciul produs ar fi, sustin procurorii DIICOT, de 700.000 de euro.

217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger