AcasăNewsPerchezitii in patru judete. Vizata, o retea din care fac parte cadre...

Perchezitii in patru judete. Vizata, o retea din care fac parte cadre medicale si administratori de farmacii

Procurorii DIICOT au descins, luni, la 29 de adrese din patru judete. In cadrul perchezitiilor, oamenii legii ar fi gasit cantitati foarte mari de medicamente fara documente legale de provenienta, dar si sume importante de bani in valuta.

Reprezentantii DIICOT, cu sprijinul Jandarmeriei, au facut o serie de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Maramures, Bihor, Mures si Ilfov. Este vizata o grupare infractionale formata din 14 persoane, specializata, sustin procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, in infractiuni de  inselaciune,frauda informatica, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals informatic, evaziune fiscala si  spalare de bani. Mai exact, oamenii legii ii suspecteaza pe membrii gruparii in cauza – din care ar face parte administratori de farmacii, dar si cadre medicale- ca ar fi incercat sa prejudicieze Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate, prin intermediul unor firme fantoma, cu sediul in Capitala dar si in judetul Bihor.

„In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, suspectii, administratori de societati comerciale cu obiect de activitate in domeniul farmaceutic, precum si cadre medicale – medici si asistente medicale, s-au constituit intr-un grup infractional organizat avand drept scop efectuarea de tranzactii comerciale ilicite in vederea prejudicierii bugetului de stat al Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate, folosind firme interpuse care in realitate nu exista si nu desfasoara activitate comerciala. Exista suspiciuni ca, in perioada 2012 – 2013, membrii gruparii au decontat mai multe tranzactii fictive, iar in vederea disimularii provenientei reale a sumelor (care s-au ridicat la valori de sute de mii de lei, dupa cum s-a estimat pana in prezent), au creat circuite comerciale fictive prin interpunerea unor societati comerciale-fantoma cu sediul in Bucuresti si in jud. Bihor”, mentioneaza reprezentantii DIICOT, intr-un comunicat.

Procurorii sustin ca au indicii potrivit carora o serie de medicamente din domeniul oncologic ori hematologic erau cumparate fara documente legale de provenienta, iar apoi se cerea decontarea sumelor respective, de la institutia amintita, prin intermediul unor retete false.

De altfel, continua procurorii, in timpul perchezitiilor de luni ar fi fost gasite cantitati importante de medicamente, pentru care nu ar fi existat documente de proveninenta. „Cu ocazia perchezitiilor au fost depistate cantitati foarte mari de medicamente fara documente legale de provenienta (sute de cutii), precum si sume importante de bani in valuta (spre exemplu, 80.000 USD)”, mentioneaza DIICOT.

296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger