AcasăNewsPerchezitii in opt judete, intr-un dosar cu un prejudiciu de peste un...

Perchezitii in opt judete, intr-un dosar cu un prejudiciu de peste un milion de euro

Actiune de amploare desfasurata intr-o cauza in care exista suspiciuni in privinta savarsirii unor nereguli de natura fiscala. Inca de la primele ore ale zilei, politistii au iesit pe teren, pentru a face perchezitii la persoane fizice si juridice, pe raza a opt judete din sudul si nordul tarii.

Actiunea apartine oamenilor legii specializati in Investigarea Criminalitatii Economice, din cadrul IGPR, se desfasoara cu sprijinul specialistilor ANAF, sub coordonarea reprezentantilor Sectiei de urmarire penala si criminalistica de la Parchetul General, si implica descinderi la adrese din judetele Ilfov, Alba, Bihor, Cluj, Hunedoara, Olt, Maramures si Mehedinti. In total, se fac 24 de perchezitii, anunta IPGR, la domiciliil unor persoane, precum si la sediile si punctele de lucru ale unor firme in cazul carora planeaza banuieli privind savarsirea unor fapte de evaziune fiscala.

La capatul activitatilor de teren, cercetarile vor continua cu audieri. In acest sens, politistii au in plan sa puna in aplicare nu mai putin de 25 de mandate de aducere.

Politistii mentioneaza si faptul ca, din verificarile facute pana la aceasta ora in cazul de fata rezulta faptul ca, incepand cu anul 2012 si pana in decursul lui 2014, administratorii a patru firme din judetele Ilfov si Hunedoara „ar fi creat un circuit comercial fictiv, prin declararea unor operatiuni comerciale inexistente, sustinute doar scriptic, prin facturi fiscale ce atesta vanzarea-cumpararea de concentrat cuprifer, in scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit prin diminuarea masei impozabile”, cauzand statului un prejudiciu de circa 1, 1 milioane euro, conform sursei mentionate.

198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger