AcasăNewsPercheziții în Huși. Polițiști acuzați că luau mită de la șoferi între...

Percheziții în Huși. Polițiști acuzați că luau mită de la șoferi între 100 și 1.500 de lei

sursa foto: Facebook/Direcția Generală Anticorupție

Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, fac, marți, 28 noiembrie, percheziții domiciliare în 16 locații aflate pe raza orașului vasluian Huși. După percheziții vor avea loc audieri, în acest sens 11 suspecți urmând să dea explicații în fața anchetatorilor.

În cursul zilei de marți, 28 noiembrie, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – serviciile anticorupție din județele Vaslui, Galați, Brăila, Vrancea, Buzău, Ialomița, Bacău și Neamț, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, fac percheziții domiciliare în 16 locații, aflate pe raza municipiului Huși, județul Vaslui, anunță DGA, într-un comunicat.

Una dintre percheziții se face la sediul unei instituții publice. Totul, într-o cauză penală care vizează săvârșirea mai multor infracțiuni, inclusiv de corupție, menționează reprezentanții Direcției Generale Anticorupție.

Mită de 100 de lei

Cauza penală vizează mai mulți polițiști suspectați de luare de mită. Și anume, susțin anchetatorii, începând din vara acestui an, din iunie mai exact, mai mulți polițiști – cu atribuții pe linie rutieră – ar fi pretins și primit diverse sume de bani, între 100 de lei și 1.500 de lei, de la unii șoferi, pentru a nu-i amenda. Așadar pentru a „închide ochii” la anumite nereguli pe care le-ar fi comis conducătorii auto. „În fapt, din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că, începând cu luna iunie 2023 și până în prezent, polițiști din cadrul IPJ Vaslui – Poliția municipiului Huși și din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui ce își desfășoară activitatea pe raza municipiului Huși, având atribuții pe linie rutieră, au pretins și primit de la conducători auto, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 100 de lei și 1.500 de lei, pentru a nu-i sancționa contravențional.

Faptele penale au fost inițial sesizate printr-un apel efectuat la Call-center anticorupție – 0800.806.806.”, conform comunicatului transmis marți de DGA.

Vor fi puse în executare 11 mandate de aducere

În acest caz se vor face, pe lângă percheziții, și audieri. Astfel că în cursul acestei zile urmează să fie puse în executare nu mai puțin de 11 mandate de aducere emise pe numele a tot atâția suspecți. E vorba, conform sursei citate, despre opt agenți de poliție din cadrul IPJ Vaslui – Poliția municipiului Huși, de un agent de poliție din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui și de două persoane „fără calitate specială”.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcției Anchete din cadrul DGA, Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR și de cel al conducerii Inspectoratului Poliției Județene Vaslui, iar activitățile operative de marți se fac cu sprijinul IGJR (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române) – meționează aceeași sursă.

author avatar
Andrei Coman
411 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger