AcasăNewsPercheziții în Cluj și Iași! Unul dintre suspecți a aruncat pe geam...

Percheziții în Cluj și Iași! Unul dintre suspecți a aruncat pe geam o geantă cu o sumă uriașă în euro!

sursa foto: diicot.ro

Acțiune de proporții a oamenilor legii, vizați fiind mai mulți dealeri de droguri. S-au făcut percheziții în Cluj Napoca și Iași, iar procurorii au dispus reținerea a șapte persoane.

Mai exact, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au reținut șapte persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată, anunță DIICOT marți, 5 decembrie.

Potrivit comunicatului DIICOT, pe parcursul anului 2023, membrii unei rețele de dealeri au introdus în România cantități mari de droguri de risc pe care le-au distribuit ulterior către alți dealeri din municipiile Cluj Napoca și Iași care, la rândul lor, au aprovizionat piețele de droguri de risc din cluburi, cămine studențești și unități școlare.

S-au făcut percheziții domiciliare. Zeci de kilograme de droguri, confiscate

„Cu ocazia acțiunii finalizate în cursul zilei de astăzi au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară în cele două municipii și s-au realizat două operațiuni de prindere în flagrant a inculpaților, în timp ce tranzacționau sau transferau cantități mari de droguri.

Au fost identificate și ridicate cantitățile de 40 kilograme muguri de canabis (ambalate în 48 pungi vidate), 12 kilograme hașis, porționat și ambalat (125 pachete), aproximativ 120 grame cristal precum și o mașină de numărat bani”, anunță DIICOT, marți, 5 decembrie.

Droguri aruncate în WC, o geantă plină cu bani pe fereastră

sursa foto: diicot.ro

În timpul perchezițiilor au fost înregistrate două situații desprinse parcă din filmele de acțiune. Unul dintre suspecți a încercat să scape de droguri aruncându-le în WC, iar altul a azvîrlit pe geam o geantă plină cu o adevărată avere, în euro. Mai exact, cu suma de 130.000 euro – din câte au anunțat anchetatorii.

În momentul pătrunderii în locațiile percheziționate, un inculpat a încercat să arunce în vasul de toaletă o parte din cantitatea de drog de risc descoperită, iar un alt inculpat a aruncat pe geam o geantă în care se afla suma de 130.000 euro, fiind recuperată de polițiști.

sursa foto: diicot.ro

Facem precizarea că din cantitățile de drog de risc identificate se puteau realiza aproximativ 50.000 doze a căror valoare este estimată la 800.000 euro”, au mai transmis reprezentanții DIICOT.

Cele șapte persoane reținute marți urmează să fie duși în fața instanței. Mai exact, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași, cu propunerea de arestare preventivă a celor șapte inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

author avatar
Andrei Coman
403 afisari

1 COMENTARIU

  1. „12 kilograme hașis, porționat și ambalat (125 pachete), aproximativ 120 grame cristal precum și o mașină de numărat bani”,
    Intradevar o adevarata captura masina aia de numarat bani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger