AcasăNewsPerchezitii in Capitala/firme "fantoma" si un prejudiciu de aproape 10 milioane de...

Perchezitii in Capitala/firme „fantoma” si un prejudiciu de aproape 10 milioane de lei

Niciun inceput de zi fara perchezitii. Dupa actiunea de proportii din debutul zilei precedente, ce a inclus nu mai putin de 82 de perchezitii, in Capitala si 11 judete, intr-un dosar cu un prejudiciu de circa 10 milioane de euro in care sunt suspiciuni de evaziune fiscala, de aceasta data se fac verificari intr-o alta cauza, dar in care exista banuieli in privinta acelorasi nereguli de natura financiara.

Si anume- evaziune fiscala si spalare de bani. De aceasta data actiunea apartine politistilor bucuresteni, care, sub supravegherea procurorilor, au pornit inca de la primele ore ale zilei pe teren, pentru a face 29 de perchezitii.

Verificarile domiciliare nu se desfasoara doar in Capitala, ci si in judetul limitrof, Ilfov, precum si in Dambovita, Arges, Hunedoara, Timis si Teleorman. Cercetarile in dosarul de fata includ, pe langa aceste perchezitii, si audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din sectorul 5.

Ar mai fi de mentionat faptul ca politistii Capitalei vorbesc despre un prejudiciu de circa 10.000.000 de lei in dauna statului, dar si despre existenta unui circuit comercial fictiv. Mai precis, oamenii legii noteaza intr-un comunicat faptul ca datele si probele pe care le au pana la aceasta ora conduc spre varianta ca „in perioada 2013 – 2014, banuitii au creat un circuit comercial fictiv, folosind in acest scop mai multe societati comerciale cu comportament tip „fantoma”, administrate scriptic de persoane cu o situatie materiala precara, avand drept scop sustragerea de la plata taxei pe valoare adaugata aferenta tranzactiilor intracomunitare cu feroaliaje provenite din Bulgaria si Grecia”, produse care apoi au fost aduse in tara, pentru a fi vandute.

sursa foto: tion.ro

author avatar
Cristina Stefan
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger