AcasăNewsPercheziții în Capitală și în mai multe județe, la suspecți de evaziune...

Percheziții în Capitală și în mai multe județe, la suspecți de evaziune fiscală. Cât e prejudiciul în dosar

(sursa foto: Facebook/Poliția Română)

Oamenii legii fac, miercuri dimineață, percheziții în șase județe, dar și în Capitală, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din câte a anunțat IGPR, polițiștii fac 18 percheziţii, în judeţele Mureș, Cluj, Alba, Ilfov, Prahova și Galați și în municipiul București, la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

„Activităţile sunt coordonate de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R. şi prim procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Târgu Mureș şi se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureș.

De asemenea, la acţiune participă și luptătorii de intervenţie din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mureș, Cluj și Galați”, conform IGPR.

„Societăți comerciale de tip fantomă”

Ce au scos la iveală verificările derulate până la momentul de față? Iată ce precizează IGPR: „În fapt, din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2017, mai multe persoane, în calitate de reprezentanţi legali ai unei societăţi comerciale din judeţul Mureș ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a unor facturi fiscale fără conținut economic real, de la 2 societăți comerciale de tip fantomă”.

În acest caz, prejudiciul cauzat bugetului de stat e de peste 1,4 milioane de lei, din câte s-a anunțat oficial. „Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”, precizează IGPR.

227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger