AcasăNewsPerchezitii in Capitala si 6 judete, intr-un dosar cu un prejudiciu de...

Perchezitii in Capitala si 6 judete, intr-un dosar cu un prejudiciu de 5 milioane de lei

Avand suspiciuni in privinta savarsirii unor nereguli de natura fiscala, banuieli care planeaza asupra mai multor persoane din Bucuresti si alte sase judete, politistii Capitalei au inceput ziua de marti cu o actiune menita sa adune date si probe importante anchetei desfasurate in acest caz.

Astfel, s-au facut nu mai putin de 18 perchezitii. Pe langa Capitala, verificarile domiciliare au inclus adrese din judetul limitrof, Ilfov, precum si din alte zone ale tarii, respectiv Constanta, Valcea, Buzau, Brasov si Braila.

Banuielile care planeaza in aceasta cauza aflata in plina investigare sunt de evaziune fiscala si spalare de bani, in domeniul constructiilor si al comertului cu materiale folosite in aceasta arie de activitate, din cate anunta Politia Capitalei. „Cei in cauza ar fi creat un lanţ de societaţi comerciale fantoma, care ar fi furnizat facturi fictive pentru a fi inregistrate in contabilitate in vederea sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului consolidat al statului. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 5.000.000 de lei, suma totala spalata fiind de aproximativ 13.000.000 de le”, se precizeaza in comunicat.

Pe langa cercetarile de teren, tot astazi se vor face si audieri in dosarul cu pricina, motiv pentru care nu mai putin de opt persoane urmeaza sa fie conduse la sediul Politiei, pentru a discuta cu anchetatorii.

E important de mentionat si faptul ca percheziile s-au facut sub supravegherea reprezentantilor Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger