AcasăNewsPerchezitii in Capitala! Medici urmariti penal pentru fraude de peste 500.000 de...

Perchezitii in Capitala! Medici urmariti penal pentru fraude de peste 500.000 de euro

Politistii si procurorii efectueaza, vineri, 29 martie, perchezitii in Bucuresti, la domiciliul mai multor medici de familie acuzati de decontarea ilegala a unor analize medicale. Cadrele medicale si angajatii mai multor laboratoare de analize au fraudat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cu suma de 500.000 de euro.

Medicii sunt acuzati de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, dare si luare de mita, fals si uz de fals si furt intelectual. Acestia ar fi inselat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate prin decontarea unor analize medicale care nu au fost efectuare in realitate. Prejudiciul se ridica la peste 500.000 de euro. Este vorba despre o intreaga retea in care sunt implicati medici de familie, medici specialisti, angajatii a doua laboratoare de analize medicale din Bucuresti si patronul acestora.

La ora actuala au loc 44 de perchezitii domiciliare si la mai multe unitati medicale. Cercetarile sunt efectuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si DGPMB – Serviciul Grupuri Infractionale Violente, cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii, arata Antena 3.

Ultimele informatii arata ca un medic cardiolog de la Spitalul Elias a fost ridicat de politisti de la o pensiune din Drobeta Turnu Severin. Politistii de la IPJ Mehedinti aveau un mandat de aducere emis de Tribunalul Bucuresti. Sergiu Barsan, in varsta de 40 de ani, este parte invinuita in acest caz.

Procurorii sustin ca medicii au emis 14.000 de bilete de trimitere false. Aceasta retea a inceput din 2011, dar inca nu se stie de ce faptele au iesit la iveala de abia in 2013. De obicei, se fac verificari pentru a depista neregulile, dar sunt realizate prin sondaj, fiind foarte greu sa fie verificate toate biletele de trimitere.

Exista in acest scandal pacienti cu boli incurabile, care au primit rezultate de analize fictive din partea cadrelor medicale. Cu privire la aceasta situatie, Cezar Irimia, presedintele Asociatiei Bolnavilor de Cancer, a declarat pentru Realitatea TV: “Sunt pentru pedepsirea acestor fapte grave, dar tare mi-e teama ca se vor gasi cai de scapare. Este condamnabil ca medicii care au pus in pericol viata unor pacientii cu boli incurabile sa nu fie pedepsiti.”

author avatar
Anca Murgoci
365 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger