AcasăNewsPERCHEZITII, in Bucuresti si in 11 judete, la persoane suspectate de inselaciune...

PERCHEZITII, in Bucuresti si in 11 judete, la persoane suspectate de inselaciune prin metoda „ACCIDENTUL”!

Politistii au inceput, marti dimineata, perchezitii in peniteciarele din Galati, Iasi, Craiova, Tulcea, Margineni-Giurgiu – care vizeaza 14 persoane incarcerate. De asemenea perchezitii vor fi facute si la alte 42 de adrese, din Bucuresti si din 11 judete, la persoane suspectate de inselaciune prin metoda „accidentul”.

Perchezitiile in cele cinci penitenciare vizeaza 14 persoane aflate in detentie, dintre care opt sunt incarcerate in penitenciarul din Galati, cate doua in penitenciarele Iasi si Tulcea si cate una in penitenciarele Craiova si Margineni-Giurgiu, potrivit unui comunicat de presa al Politiei Romane.

Totodata vor avea loc simultan alte 42 de perchezitii la domiciliile unor suspecti, dintre care cate zece in judetele Braila si Calarasi, sase in Galati, cate trei in Bucuresti, Ilfov si Suceava, doua in Buzau si cate una in Ialomita, Valcea, Caras-Severin, Hunedoara si Iasi. Persoanele in cauza urmeaza sa fie duse la audieri la sediul Politiei Capitalei.

„In fapt, suspectii ar fi contactat prin telefon partile vatamate carora le aduceau la cunostinta implicarea unui membru al familiei sau a unei rude apropiate intr-un accident soldat cu victime omenesti si pentru care, pentru a nu fi arestat, era necesara trimiterea unei sume considerabile de bani prin sistemul de curierat bancar, unor persoane pretinse a fi avocati sau rude ale victimelor”, arata Politia Romana.

Perchezitiile se desfasoara in 78 de dosare penale privind inselaciuni telefonice prin metoda „accidentul”, inregistrate la Serviciul de Investigatii Criminale din Politia Capitalei si la politiile sectoarelor 1, 2, 3, 4 si 6.

La operatiune participa 51 de echipe, formate din peste 500 de politisti din structurile de investigatii criminale si de interventie, sprijinite de SIIAS. Actiunea se desfasoara sub supravegherea procurorilor de caz, fiind sprijinita de Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana.

author avatar
Alina Costache
677 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger