AcasăNewsPerchezitii in Bucuresti si 3 judete: Sunt vizate persoane care au inselat...

Perchezitii in Bucuresti si 3 judete: Sunt vizate persoane care au inselat zeci de banci cu 800.000 de lei

Politistii fac, marti dimineata, perchezitii in Bucuresti si judetele Ialomita, Ilfov si Giurgiu, la locuintele a 23 de persoane suspectate ca au luat credite cu acte false si au inselat 30 de banci, prejudiciul fiind estimat la 800.000 de lei, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae.

Membrii retelei falsificau documentele necesare contractarii unor credite bancare si, prin intermediari, luau credite de la diferite banci. Ulterior, acestia nu mai platau ratele pentru creditele luate, iar banii imprumutati erau investiti in societati comerciale care desfasurau activitati legale, a precizat Alexandru Niculae.

Reteaua mai avea un mod de operare, membri acesteia cumparau in rate diverse bunuri electronice si electrocasnice, nu mai achitau ratele, apoi vindeau produsele, iar banii ii investeau in societati comerciale care desfasurau activitati legale, a mai spus Niculae.

In urma perchezitiilor la Urziceni, politistii au gasit intr-unul dintre imobile o arma de vânatoare. Cele 23 de persoane sunt suspectate de inselaciune, spalare de bani si evaziune fiscala si urmeaza sa fie audiate. La perchezitiile care au loc in Bucuresti, Ialomita, Ilfov si Giurgiu participa politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor sector 3.

author avatar
National
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger