AcasăNewsDNA, percheziții DNA în cazul „Azilele groazei”! Peste cine au intrat procurorii

DNA, percheziții DNA în cazul „Azilele groazei”! Peste cine au intrat procurorii

(sursa foto: Facebook/Direcția Națională Anticorupție)

Acțiune a procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), joi, în legătură cu ceea ce a ajuns să fie cunoscut în presă drept „azilele groazei”.

Procurorii DNA fac percheziții la sediul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Ilfov (AJPIS), din subordinea Ministerului Muncii, potrivit G4Media. Se întâmplă la doar câteva zile după ce șefa acestei instituții, Nela Decusară, a fost demisă ca urmare a izbucnirii acestui scandal legat de cele trei azile de bătrâni.

Totodată, conform site-ului menționat, care citează surse oficiale, procurorii anticorupție fac percheziții la Centrul de bătrâni Armonia. Acțiunea se derulează într-un dosar ce vizează modul în care instituțiile de control ale statului și-au îndeplinit atribuțiile legate de funcționare a azilelor din Voluntari.

Mai mult, DNA-ul face percheziții și la domiciliile unor funcționari publici.

Citiți și: UPDATE: Au căzut primele „capete” importante în cazul „azilelor groazei”. Şeful Poliţiei Voluntari s-a pensionat

Doi funcționari de la AJPIS Ilfov, vizați

S-a mai aflat că în cazul de față sunt vizați doi funcționari de la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Ilfov (AJPIS), pe care procurorii DNA îi suspectează că l-ar fi ajutat pe Ștefan Godei să acopere neregulile constatate la funcționarea azilului de bătrâni.

Conform aceleiași surse, procurorii susțin că cei doi funcționari l-ar fi ajutat pe Godei să mute bătrânii din azil „ca marfa dintr-un depozit” pentru care Centrul Armonia să pară că îndeplinește condițiile legale de funcționare.

Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Ilfov este o instituție în subordinea Ministerului Muncii. Rolul acesteia este de a verifica modul în care centrele sociale respectă legislația.

Ștefan Godei, patronul de la „azilele groazei”, s-a îmbogăţit de pe urma suferinţei bătrânilor. Cum cheltuia banii

Funcționarii statului, mână în mână cu angajații din azilele groazei. Noi dezvăluiri șocante din cadrul anchetei: cum ascundeau „torționarii” neregulile

Ciolacu: Nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei

Premierul Marcel Ciolacu a avut, duminică, o întâlnire de lucru la Palatul Victoria, cu mai mulți miniștri, inclusiv cel al Muncii și al Sănătății, după izbucnirea scandalului cu „azilele groazei”.

„Vreau să fiu foarte clar, nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei, iar faptul că așa ceva a fost posibil ne arată un singur lucru: avem de-a face cu o problemă de fond, o problemă de sistem, un sistem corupt și inert. Acesta este adevărul.

La fel ca și dvs., am văzut infractori, sunt peste tot în lume, asemenea ticăloși, asemenea cruzime, oameni dezumanizați total. Cred că nimeni nu era pregătit pentru așa ceva; la fel, să vedem funcționari publici complici care, în loc să fie de partea acestor oameni, s-au vândut acestor ticăloși”, a declarat premierul Ciolacu, duminică, 9 iulie.

author avatar
Andrei Coman
424 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger