AcasăNewsPerchezitii DIICOT la evazionistii din domeniul carnii

Perchezitii DIICOT la evazionistii din domeniul carnii

Procurorii DIICOT au efectuat, joi dimineata, nu mai putin de 30 de perchezitii la locatii din Vrancea, Vaslui, Calarasi, Ilfov si Bucuresti.

Oamenii legii au avut ca misiune destructurarea unei grupari infractionale specializata in comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si de spalare de bani.

Cel putin patru suspecti sunt acuzati de catre procurorii DIICOT ca faceau evaziune fiscala cu produse din carne si ca au prejudiciat bugetul cu peste trei milioane de euro.

Conform procurorilor DIICOT, „incepand cu anul 2013, membrii grupului au urmarit ca o societate comerciala de pe raza judetului Vrancea sa practice preturi sub cele concurentiale la produsele din carne prin diminuarea taxelor de plata catre bugetul de stat, prin inregistrarea in evidentele societatilor comerciale furnizoare, controlate de acestia, a unor operatiuni economice fictive. Membrii grupului infractional au instituit si preluat controlul unor societati comerciale de tip fantomă, prin care se realizau achizitii intracomunitare de carne de porc, operatiuni scutite de plata TVA la achizitie. Astfel, s-a eludat plata TVA datorata bugetului de stat pentru achizitii intracomunitare de carne de porc, contravaloarea taxei (24% din valoarea marfurilor) fiind insusita de membrii grupului infractional prin utilizarea unui mecanism de circulatie a banilor, bine pus la punct, intre societati comerciale de tip fantom”.

Procurorii DIICOT au ridicat mai multe persoane care vor fi duse la audieri la sediul institutiei din Galati, oamenii legii urmand a dispune masurile legale in cauza.

author avatar
Cristi Ionita
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger