AcasăNewsPerchezitii DIICOT in opt judete: 20 de persoane duse la audieri

Perchezitii DIICOT in opt judete: 20 de persoane duse la audieri

(foto: clon.ro)

Procurorii DIICOT au reusit sa prinda 20 de persoane, care prin licitatii frauduloase pe site-uri de profil, au reusit sa pagubeasca o suta de americani.

(foto: clon.ro)

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au facut in cursul diminetii de marti, 27 de perchezitii in Bucuresti si in judetele Gorj, Olt, Ilfov, Valcea, Bacau, Timis si Caras-Severin.

Potrivit unui comunicat emis de DIICOT, a fost identificat un grup de 20 de persoane care au savarsit mai multe fraude informatice. Acestea au inselat aproximativ 100 de cetateni americani, cauzand un prejudiciu de patru milioane de dolari.
Procurorii au explicat ca cetatenii organizau licitatii frauduloase pe site-uri de profil si ca in perioada 2009 – 2012, au creat o schema complexa de fraudare a cetatenilor americani. Ei recrutau persoane pricepute in utilizarea calculatoarelor si vorbeau limba engleza. Recrutii postau pe diferite site-uri anunturi despre licitatii pentru autoturisme, autovehicule sau electronice. Anunturile fictive postate de invinuiti aveau la baza niste anunturi reale, dar le schimbau numele, adresa de email si datele vanzatorului. Cumparatorii erau indusi in eroare, si transferau in conturile invinuitilor cate un avans, fara a primi ulterior bunurile licitate.
Ca sa poata ridica banii depusi de victime, liderul gruparii isi procurase diplome falsificate, el fiind „licentiat” in medicina si teologie. Actele erau folosite pentru obtinerea de vize de acces pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. „Invinuitii se deplasau astfel pe teritoriul SUA, unde le erau expediate acte de identitate, permise de conducere, documente de calatorie, toate falsificate, actele fiind utilizate in scopul ridicarii in numerar a sumelor de bani si expedierii acestor sume in Romania”, se mai arata in comunicatul DIICOT.

author avatar
Andra Nesu
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger