AcasăNewsPerchezitii de amploare la organizatorii unui concurs scolar

Perchezitii de amploare la organizatorii unui concurs scolar

Zeci de politisti de la Directiei Generale de Polieie a Municipiului Bucuresti – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice efectueaza perchezitii in Bucuresti, Ilfov si Prahova.

Oamenii legii sustin ca reprezentantii unei cunoscute fundatii, care organizeaza mai multe concursuri scolare printre care si „Evaluare in educatie”, au comis mai multe infractiuni de evaziune fiscala si delapidare in perioada 2008-2013.

Conform oamenilor legii, „suspectii, in calitate de reprezentanti ai unei fundatii avand ca obiect de activitate organizarea unor concursuri scolare, si-au insusit fondurile colectate din taxele de participare, nu au retinut si varsat la bugetul de stat impozitele cu retinere la sursa si au inregistrat in contabilitatea fundatiei cheltuieli fictive”.

Se spune ca reprezentantii Fundatiei au prejudiciat bugetul de stat cu 9,3 milioane de lei, 7,6 milioane de lei prin savarsirea infractiunilor de delapidare si 1,7 milioane de lei prin ascunderea sursei impozabile si inregistrarea achizitiilor fictive.

Nu mai putin de 29 de persoane vor fi duse la audieri la sediul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

author avatar
Cristi Ionita
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger