AcasăNewsPercheziții de amploare într-un dosar privind banii pentru cazarea refugiaților ucraineni/Prejudiciu URIAȘ

Percheziții de amploare într-un dosar privind banii pentru cazarea refugiaților ucraineni/Prejudiciu URIAȘ

(sursa foto: IGPR)

Se fac percheziții de amploare, vineri, la domiciliile unor persoane bănuite de obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Anunțul a venit, vineri, de la IGPR. E vorba de un dosar ce vizează inclusiv funcționari din cadrul unei unități administrativ teritoriale. Și în care prejudiciul e unul uriaș – de aproape 2 milioane de euro.

Se fac peste 200 de percheziții domiciliare în cauza în care oamenii legii au suspiciuni vizând obţinerea – pe nedrept, spun polițiștii – a aproximativ 2 milioane de euro, reprezentând contravaloarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea pentru refugiați ucraineni.

Citiți și: Suma uriașă pe care statul român o cheltuie zilnic cu cazarea și hrana refugiaților ucraineni

Ne dă cu minus. Fondurile europene pentru cazarea ucrainenilor s-au evaporat. 106 milioane de euro, plătiți din buget

NINO-NINO: Planul SUA de schimbare a granițelor în Europa! România, împinsă spre unirea cu Moldova, Polonia înșfacă Ucraina!

IGPR: 203 percheziții domiciliare și 6 mandate de aducere

Astăzi, 31 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, cu sprijinul polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Suceava, Bistrița-Năsăud, Cluj, Satu Mare, Sălaj, Mureș, Bihor, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, Serviciului Județean Anticorupție Maramureș, Poliției de Frontieră și Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj, pun în executare 203 percheziții domiciliare și 6 mandate de aducere, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată”, a anunțat IGPR, într-un comunicat.

 

Cine a intrat în vizorul oamenilor legii în acest dosar

În ancheta care se derulează în acest caz sunt vizate peste 200 de persoane. Inclusiv funcționari. „Vizați sunt funcționari din cadrul unei unități administrativ teritoriale și 203 persoane, cu privire la care există bănuiala că ar fi obținut, pe nedrept, aproximativ 2.000.000 de euro, sumă care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana și cazarea pentru cetățeni ucraineni, refugiați”, anunță IGPR.

Reprezentanții Poliției Române spun că prejudiciul cauzat reprezintă sumele plătite din Fondul de Rezervă Bugetară prevăzut în cadrul programului 50/20.

author avatar
Andrei Coman
436 afisari

3 COMENTARII

  1. De cand spun acelasi lucru stiut de toata lumea, mai putin de reprezentantii statului prost. Ukrocii s-au inteles cu romanasii sa se faca ca-i cazeaza, ei stau bine merci in Ukrania, departe de razbel si vin doar sa-si ia banii in Romantica, ca la noi se poate orice. S-o fi chemand mic TRAFIC de frontera (sic) ??? Nuuuuooo cred ca-i cam mare traficul sau traficul cu accent pe fi cum ar spune unii prin Bukalistan.

  2. Ar fi bine să se facă verificări în toată țara, mai ales la Constanța, Arad, Cluj, etc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger