AcasăNewsPerchezitii de amploare in Romania! Se cauta 100 de falsificatori de carduri

Perchezitii de amploare in Romania! Se cauta 100 de falsificatori de carduri

La aceasta ora au loc perchezitii de amploare in mai multe judete din tara, dar si in Republica Dominicana, Germania si SUA. Sunt avizate aproape 100 de persoane care faceau parte din reteaua care se ocupa de falsificarea cardurilor bancare.

Prejudiciul se ridica la peste doua milioane de euro. In jur de 85 de perchezitii au inceput inca de la primele ore ale diminetii de 28 martie in minicipiul Bucuresti si in judetele Ilfov, Valcea, Vrancea, Brasov, Constanta, Olt, Salaj, Cluj, Suceava, Braila, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Iasi, Neamt si Satu-Mare. Printre liderii gruparii se numara si fratele omului de afaceri Nicu Gheara, Constantin.

Persoanele sunt acuzate pentru savarsirea mai multor infractiuni, printre care accesul fara drept la un sistem informatic, detinerea de echipamente in vederea falsificarii cardurilor bancare, punerea in circulatie a instrumentelor de plata falsificate si efectuarea de operatiuni frauduloase cu acestea din urma. Sumele de bani nu erau extrase pe teritoriul Romaniei, ci in Japonia, Iordania, Nepal, Marea Britanie, Republica Dominicana si SUA.

La sediul DIICOT vor fi aduse 70 de persoane in vederea audierii. Pentru prinderea tuturor infractorilor, procurorii DIICOT au cooperat cu autoritatile judiciare din Germania, Spania, Marea Britanie, Elvetia si Portugalia.

author avatar
Anca Murgoci
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger