AcasăNewsPentru profesori nu sunt bani, dar pentru sporuri se găsesc. Incredibil ce...

Pentru profesori nu sunt bani, dar pentru sporuri se găsesc. Incredibil ce sume încasează angajații de la Casa de Pensii / Lucrează în „condiții vătămătoare”

vouchereLista noilor vouchere pentru români, promise de Cabinetul lui Marcel Ciolacu. Ce categorii vor beneficia de ele

O bună parte a angajaților de la stat au parte de sporuri uriașe, mai ales după aplicarea Legii salarizării unitare.

Salariile angajaților de la Casa de Pensii diferă, în funcție de atribuțiile pe care le are fiecare angajat. În cazul în care vreți să fiți angajat în această instituție, trebuie să știți că pe lângă salariul brut primit, există și sporul pentru condiții vătămătoare de muncă. Acesta nu este deloc de neglijat.

Sporul pentru condiții vătămătoare ajunge și 2.077 de lei

Aceste sporuri pornesc de la 361 de lei și ajung la 2.077 de lei, potrivit bugetul.ro. Spre exemplu, secretarul general al Casei Naționale de Pensii încasează un spor de 2.077 de lei. Același spor pentru muncă în condiții periculoase sau vătămătoare primește directorul general al Direcţiei Generale Accidente de Muncă şi Boli Profesionale.

În schimb, directorul de cabinet al șefului Casei de Pensii, care are un salariu brut de 8.885 de lei, încasează un spor pentru muncă în condiții periculoase în valoare de 1.228 de lei.

Consilierul președintelui Casei de Pensii a primit, în martie, un salariu brut de 9.425 de lei. La acest salariu s-a adăugat un spor pentru muncă în condiții periculoase de 1.300 de lei.

În 2017, angajații Casei Naționale de Pensii Publice primeau sporuri pentru condiții vătămătoare de muncă în valoare de 5,58 milioane de lei. Un an mai târziu, suma totală a sporurilor pentru acești angajați a crescut cu 20 de procente și ajuns la 6,95 milioane de lei.

Sporul pentru condiții periculoase a crescut constant în ultimii ani

Din 2019, însă, sporurile au explodat, suma totală a acestora fiind de peste 30,7 milioane de lei. Chiar dacă ne-am confruntat cu pandemia de coronavirus în 2020, valoarea sporurilor totale s-a menținut ridicată.

Așadar, în 4 ani, la Casa Națională de Pensii Publice s-au acordat sporuri totale în valoare de 71,4 milioane de lei.

Pe lângă sporul pentru condiții vătămătoare de muncă s-a mai acordat și un spor de confidențialitate. Acesta a avut un nivel aproape constat în ultimii ani.

author avatar
Andreea Vlad