AcasăNewsPentru cine lucrează ASF?

Pentru cine lucrează ASF?

A plouat cu amenzi de la ASF! Samcțiuni la adresa conducerii City Insurance - LISTA

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) așteaptă lămuriri de la Autoritatea de Supraveghere Financiară, ca urmare a informării pornite de la ASF către Palatul Victoria. Informare prin care se dă de înțeles că amânarea la plată a polițelor de asigurare RCA ale transportatorilor va conduce la creșterea tarifelor RCA la persoanele fizice. „În opinia COTAR, întemeiată pe dispozițiile legislației în vigoare, ASF trebuie să reprezinte interesul consumatorilor, iar nu cel al asiguratorilor, asa cum rezultă din adresa la care facem referire”, subliniază Vasile Ștefănescu, președintele Confederației, într-o solicitare adresată conducerii ASF.

Redăm în cele ce urmează, integral, luarea de poziție a liderului COTAR, precum și solicitarea ASF către Guvern: 

„Stimate doamne,

Stimati domni,

Membri in Consiliul de Conducere ASF

Am luat act cu surprindere de informarea facuta de ASF catre Guvern, prin care se insinueaza ca amanarea la plata a politelor de asigurare RCA ale transportatorilor va conduce la cresterea tarifelor RCA la persoanele fizice.

Asa cum bine stiti, Politia Romana a transmis oficial in data de 1 aprilie 2020 faptul ca numarul de accidente a scazut cu 72% pe perioada restrictiilor de circulatie impuse prin declansarea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei. Prin urmare, in aceasta perioada rata combinata a RCA nu va putea trece de 20%, tinand cont de faptul ca este restrictionata deplasarea tuturor persoanelor fizice si chiar a unor persoane juridice pentru perioada starii de urgenta.

In acest context, avand in vedere rolul si misiunea ASF, astfel cum sunt ele reglementate prin lege, vă solicitam sa raspundeti la urmatoarele intrebari vizand aspecte de interes public:

1. Cine este persoana care a semnat adresa transmisa de ASF catre Guvernului Romaniei? Are aceasta adresa aprobarea Consiliului ASF?

2. De ce aceasta scrisoare nu a fost insotita de studiul de impact care a condus la concluzia ca tarifele RCA ale persoanelor fizice vor creste in perioada urmatoare?

3. Exista un astfel de studiu de impact la data transmiterii adresei care sa sustina cele afirmate de catre ASF?

author avatar
Andrei Coman
761 afisari

6 COMENTARII

  1. ASF E TRÂMBIȚA PLĂTITĂ DE FIRMELE DE ASIGURĂRI. CEREM PARLAMENTULUI ROMÂNIEI DESTITUIREA URGENTA A ACESTOR IMPOSTORI CORUPȚI DIN FRUNTEA ASF!!!

  2. Cum sa creasca pretul RCA daca a scazut numarul de accidente? Bai cretinilor din ASF, au dreptate transportatorii sa va dea cu levierul peste botul ala de unde scoateti numai minciuni pentru a proteja multinationalele din asigurari. Voi trebuie sa fiti bagati direct la puscarie, nu demisi!

  3. Mai golanilor care imi vreti capul , eu am salariu de 3 ori cat a lui Iohanis si peste a lui Putin. Logic ca tin cu asiguratorii care achita 7% din polita RCA ca eu sa fiu smecher. Nu va convine dati drumul la sparanghel in Germania.

  4. Cristian Rosu tocmai a incasat un knockout in ficatul reputational din partea lui Ovidiu Wlassopol.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti proaste pentru bugetarii obişnuiţi să acord vouchere de vacanţă. De ce trebuie să se bucure cât mai mult de ele în 2024

Voucherele de vacanţă au produs discriminări în societate şi au generat pagubă în bugetul statului. De aceea, e posibil ca anul 2024 să fie...

Alimentul de bază care a atins un preţ exorbitant la raft, cel mai mare din ultimii 15 ani. De ce s-a ajuns în această...

Preţurile alimentelor cresc, la raft, aproape de la o zi la alta. Astfel, s-a ajuns în situaţia ca un produs de bază să ajungă...
proger